KADETI U BUDIMPEŠTI

Cibonini klinci zaustavljeni tek u finalu

27.09.2010 u 12:32

Bionic
Reading

U vremenima kada se oko Cibone vode glasne rasprave o tome tko će dati novac, tko bi trebao i zašto ne želi, klinci igraju turnire i ostvaruju izvrsne rezultate

Mlađi kadeti košarkaškog kluba Cibona nastupali su proteklog vikenda na vrlo jakom turniru u Budimpešti koji se igra pod pokroviteljstvom Fibe i pretvara se u neslužbeno prvenstvo Europe za igrače do 13 godina. Cibona je igrala u vrlo jakoj skupini s prvacima Španjolske i Srbije, Barcelonom i Partizanom te uspjela proći u polufinale. Minimalni poraz od Partizana 77:75 nadoknađen je pobjedom protiv Barcelone 89:83.

U polufinalu protiv talijanske momčadi Armani Jeans Milano, cibosi su bili još uvjerljiviji, bez obzira na to što je pola igrača momčadi Cibone rođeno 1998. godine, odnosno bili su godinu dana mlađi od svih ostalih. U finalu, u novom susretu s Barcelonom, Španjolci su nakon velike borbe pobijedili 90:81. Njihov je igrač Nedim Đedović proglašen za najkorisnijeg igrača turnira, a titulu najboljeg strijelca ponio je igrač Cibone, Nik Slavica. U prvoj petorci turnira mjesto je našao i Lovro Mazalin, a Toni Kumanović proglašen je za najboljeg obrambenog igrača.

Sastav KK Cibona:
Andro Svaty, Fran Vujić, Vuk Lazić, Toni Kumanović, Tmislav Đurinović, Lovro Mazalin, Danijel Prša, Nik Slavica, Mateo Habazin, Andrej Šarić, Domagoj Jacović, Mislav Krstulović, Petar Šunjić i Ivica Zubac.