PH košarkaša

Cibona se mučila protiv Bosca, a trener Repeša kaže: Svaka pobjeda za nas je teška

12.01.2024 u 21:15

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone svladali su domaći Bosco sa 77:67 (11-15, 31-16, 19-17, 16-19) u prvoj utakmici 16. kola domaćeg prvenstva, koja je odigrana u dvorani 'Boško Božić Pepsi' u novozagrebačkom naselju Trnsko.

Bosco je pružio zaita odličan otpor. Kroz veći dio prvog poluvremena utakmica je bila izjednačenu , da bi se pred sam kraj Cibona ipak odvojila na dvoznamenkastu prednost. U drugom poluvremenu Bosco se pokušao vratiti, ali Cibonu je lako kontrolirala rezultat. Vidi se da je Ante Samac, trener KK Bosco, napravio sjajnu pripremu.

Ivan Perasović je s 22 koša bio najbolji strijelac Cibone, a nabolji učinak imao je Domagoj Vuković sa 19 poena, 13 skokova i tri asistencije. Ivan Majcunić je ubacio 13 koševa za pobjednike. Kod Bosca je najbolji bio Marat Kos sa 17 poena.

'Čestitam dečkima na pobjedi, kao što sam rekao, svaka pobjeda u ligi za nas je teška, što je i sama utakmica danas pokazala. Nažalost, svaki put kad smo ulazili u neke izmjene, rezultat je padao pa smo se morali vraćati i to mora bit bolje u budućnosti. Što se tiče same utakmice, dobra je energija, dominirali smo na skoku, malo smo se previše oslanjali na šut za tri poena što je bilo vidljivo već na poluvremenu. Sutra se pripremamo za Partizan, i nadamo se punoj dvorani u Draženovom domu u ponedjeljak!’', kazao je nakon utakmice trener Cibone Dino Repeša.

Zadar je vodeća momčad prvenstva s učinkom 14-1, a Cibona je druga s 13-3. Split je treći s 13-2, a Dinamo je četvrti s 10-5. Bosco je u 16 kola ostvario jednu pobjedu te je momčad s najlošijim učinkom u ligi.

Standings provided by Sofascore