NOVI ODLAZAK POD TORNJEM

Cibona prodala Zubčića Lietuvos Rytasu

16.01.2013 u 14:45

Bionic
Reading

Financijski problemi te činjenica da mu na kraju sezone istječe ugovor natjerali su čelnike Cibone da prodaju 23-godišnjeg Tomislava Zubčića Lietuvos Rytasu

Nakon što je Cibonu napustio sportski direktor Nikša Prkačin, dogodile su se promjene i u igračkom kadru. Smush Parker je otišao, no Cibona je prodala i jednog svog stožernog igrača. Tomislav Zubčić, 23-godišnje 213 centimetara visoko krilo, više ne stanuje u Savskoj. Čovjek kojeg su u ljeto 2012. kao ukupno 56. izbor draftirali Toronto Raptorsi, zbog činjenice da mu na kraju sezone ističe ugovor s 'vukovima' prodan je Lietuvos Rytasu.

Klub iz Litve je tako ekspresno pronašao zamjenu za bivšeg košarkaša Cibone i Zubčićeva vršnjaka Leona Radoševića kojeg je Armani Milano povukao iz Rytasa. Iz Savske su potvrdili kako su sporazumno raskinuli ugovor sa Zubčićem te mu žele sve najbolje u karijeri.

'Koliko mi je poznato, postojala je opcija da Zubčić može ići jer je poznato kako je klub u financijskim problemima. I na taj način obje strane su zadovoljne. Odlaskom Radoševića u Lietuvasu se otvorio prostor i želim Zubčiću uspješan nastavak karijere', potvrdio je trener Cibone Lutz.