UVJERLJIVI 'VUKOVI'

Cibona lako do 1:0 protiv Zadra

26.05.2009 u 20:13

Bionic
Reading

Možda i lakše no što se očekivalo, Cibona je stigla do prve pobjede u finalnoj seriji Prvenstva Hrvatske protiv Zadra. Konačnih 86:75 čak još i izgleda jako dobro za Zadrane s obzirom na to s kakvom je lakoćom Cibona zabijala

Nakon što su 'dvokorakom' sredili posao u polufinalu, Cibona i Zadar odigrali su zanimljivu utakmicu u Draženovu domu. 'Vukovi' su uvjerljivom igrom i pobjedom 86:75 (31:23, 17:15, 16:15, 22:22) stigli do 1:0 u finalnoj seriji i sad im još nedostaju dvije pobjede do naslova prvaka Hrvatske.

Zadar se u Zagrebu dobro držao do sredine prve četvrtine, a onda su domaćini, prvenstveno predvođeni Davorom Kusom i Alanom Andersonom, počeli raditi razliku koju igrači Zmage Sagadina više nisu dostigli. Istina, Zadar se nakon minus 13 i minus 15 nekoliko puta znao vraćati na samo minus pet, no u pravilu su Kus ili Anderson u napadu poentirali bez problema i održavali razliku.

Cibona je u prvoj utakmici finala imala izvrsnu šutersku večer. Ukupnih 68 posto za dvice i 50 posto za trice, uz 'ispaljenih' samo šest lopti iza crte 6,25, samo svjedoči u kakvoj su formi 'vukovi' ovog trenutka. S druge strane, Damir Rančić je pogodio više trica nego ih je Cibona ispucala, no njegovih dalekometnih 7:13 u pravilu su prolazile kroz obruč pri visokoj razlici domaćina.

Zadrani će u drugoj utakmici, u subotu u Dvorani Kreše Ćosića, morati puno poboljšati i šut i skok, ali pogotovo igru u obrani. U suprotnom, teško da ovakvom igrom kakvu su prikazali u Zagrebu mogu do pobjede. Anderson je igrao simultanku i pogađao je gotovo kad god je htio. Zabio je 30 koševa uz ukupni šut od 73 posto, usto 12 puta uspješno skočio, prisilio suparnike da devet puta na njemu rade prekršaje te podijelio tri asistencije. U rubrici dodavanja bio bi i kudikamo veći broj da su njegovi suigrači zabili barem pola zicera koje im je pripremio. Kus je, osim u obrani, ovog puta bio izvrstan i u napadu. Njegovih 21 koš uz 73 posto šuta itekako su doprinijeli uvjerljivosti Cibone. Dvoznamenkasti je kod domaćina bio i Nikša Prkačin (10) koji je igrao s povrijeđenom rukom.

U redovima gostiju Rančić je zabio najviše (21), Rok Stipčević pogodio je 18 koševa, podijelio četiri asista i šest puta izborio faul suparničkih igrača, dok je solidan još bio i Todor Gečevski sa 16 poena.