pojačanje 'vukova'

Cibona dovela švicarskog reprezentativca zvučnog imena, Roberta Kovača

05.09.2019 u 16:22

Bionic
Reading

Švicarski košarkaški reprezentativac hrvatskih korijena Roberto Kovač (29) potpisao je jednogodišnji ugovor s Cibonom, objavio je u četvrtak hrvatski prvak.

Roberto Kovač, koji ima i hrvatsku putovnicu, već neko vrijeme trenira sa seniorskom ekipom Cibone, a u rosteru je bio i prije dva dana u prijateljskoj utakmici s Igokeom u kojoj je bio jedan od najboljih igrača sa 17 poena. Hrvatskoj javnosti postao je poznat nakon nedavne (21. kolovoza) zadnje utakmice pretkvalifikacija za Eurobasket 2021. godine, u kojoj je Švicarskoj trebala pobjeda od 20 koševa razlike protiv Islanda kako bi izborili sljedeću fazu kvalifikacija. Kovač je u toj utakmici briljirao sa 29 koševa.

'Drago nam je da je konačno završena saga s Kovačem. U protekla tri tjedna pokazao je da se radi o vrhunskom momku i odličnom košarkašu, timskom igraču. To je igrač koji nam je trebao i imat će ulogu kakvu je prošle sezone imao Marić. Pravi je šuter i nadam se da će nam pomoći u ostvarivanju naših ciljeva i da ćemo imati dobru suradnju', kazao je trener Cibone Ivan Velić.

Roberto Kovač, koji je visok 191 cm i igra na poziciji beka šutera, prije dolaska u Cibonu nosio je dres dva švicarska kluba, Fribourga (2011-2016), a u zadnje tri sezone ženevskih Lionsa.

'Ovo mi je novo iskustvo, prvi puta sam van Švicarske. Zagreb je odličan grad, ali moram ga još malo bolje istražiti. Ovdje je organizacija super, treneri su odlični, a igrači su me dočekali kao domaćeg. Treniramo jako, imamo lijepu igru i svi smo fokusirani na cilj. Za mene je uvijek cilj osvojiti sve što se može. Dosta smo mlada ekipa, ali borit ćemo se sa svima', izjavio je Roberto Kovač.