5. KOLO ABA LIGE

Cibona dobila Zadar tek nakon produžetka

21.10.2012 u 18:55

Bionic
Reading

Cibona je na ulasku u posljednju četvrtinu imala velikih 13 koševa prednosti, ali je do kraja regularnog dijela Zadar uspio sustići prednost zagrebačkog sastava i osigurati produžetke. No u dodatnom vremenu 'vukovi' su bili ipak prisebniji i stigli do pobjede

U 5. kolu regionalne ABA lige u Domu Dražena Petrovića sastali su se Cibona i Zadar. Pobjedu je odnijela Cibona rezultatom 90-81 nakon produžetka.

Cibona je na ulasku u posljednju četvrtinu imala velikih 13 koševa prednosti, ali je do kraja regularnog dijela Zadar uspio sustići prednost zagrebačkog sastava. Samo 4 minute prije kraja, nakon dvice Davora Kusa, imala je Cibona +9 (71-62). No, do kraja igrači Veljka Mršića nisu zabili ni jedan koš, a primili su ih 9. Tricu koja je odvela susret u produžetak zabio je u posljednjoj minuti Ivan Batur.

Ipak, u produžetku su 'cibosi' reagirali bolje od Zadrana i na kraju su slavili drugu ovosezonsku pobjedu, a Zadru nanijeli četvrti poraz.

Najefikasniji igrač Cibone bio je Darryle Strawberry sa 17 koševa. Justin Hamilton i Demond Carter ubacili su po 12, a Kus 10 koševa.

Najbolji kod Zadra bio je Romeo Travis sa 21 košem i 11 skokova. Goran Vrbanc je zabio 16, Jozo Brkić 12, a Bariša Krasić 11 koševa.

Ante Nazor: 'Čestitam Ciboni, prevaga je bio njihov skok u napadu koji nismo kontrolirali. Imali smo šansu za pobjedu, ali je nismo iskoristili jer smo u produžetku promašili previše otvorenih šuteva. Bez toga je teško pobjediti.'

Veljko Mršić: Bila je to teška utakmica za igranje nakon poraza u Novom Mestu jer je on ostavio traga u psihi igrača. Do poluvremena smo trebali voditi 20 razlike, no promašili smo previše otvorenih šuteva i zicera. Kod 15 razlike na početku posljednje četvrtine u igrače se uvukao strah od pobjede no na koncu smo izvukli utakmicu u produžetku gdje smo odigrali vrlo sigurno u napadu.

Andrija Žižić: 'Najvažnija je pobjeda. Veliku prednost smo prosuli zbog manjka koncentracije i to se stalno ponavlja. Valjda zbog neiskustva.'