novi izazov u mls

Chiellini nakon šaputanja s Messijem, koje su na Wembleyju zabilježile kamere, donio odluku gdje nastavlja karijeru

13.06.2022 u 12:16

Bionic
Reading

Bivši igrač Juventusa Giorgio Chiellini (37) potpisao je ugovor sa američkom MLS momčadi Los Angeles FC do prosinca sljedeće godine, objavili su talijanski mediji

Chiellini stiže u američki klub bez odštete jer mu je istekao ugovor sa Juventusom, a imat će plaću od 1,54 milijuna eura po sezoni. Los Angeles FC je trenutno vodeći na ljestvici Zapadne konferencije MLS lige.

Chiellini je sa Juveom osvojio devet naslova prvaka i pet kupova Italija. Za talijansku reprezenatciju je skupio 117 nastupa i prošle godine je osvojio zlato na Europskom prvenstvu.

Chiellini se od reprezenatcije oprostio na Wembleyju u porazu 3:0 od Argentine što mu je bio 117. nastup u dresu talijanske vrste. Podjetimo riječ je o premijernom izdanju 'Finalissime' koje je odigrano pred 87.000 gledatelja, a Argentina je slavila golovima Lautara Martineza (28), Angela Di Marije (45+1) i Paulo Dybale (90+4).

Dodajmo još kada je Chiellini u pitanju kako je po broju nastupa za nacionalnu vrstu peti na vječnoj listi, a na vrhu je Gianluigi Buffon sa 176 nastupa. A mnogi se pitaju što mu je na utakmici na Wembleyju šapnuo Lionel Messi. Možda jednoga dana Chiellini i to otkrije, a sada ga u američkoj MLS ligi čeka novi izazov.

  • +8
Argentina - Italija, Finalissima 2022. Izvor: EPA / Autor: DANIEL HAMBURY