Derbi Lige nacija

Evo s kako moćnim sastavom Francuska napada Hrvatsku i zašto nije miran Dalić; Mbappe se sigurno vraća u prvih 11, ali to nije sve!

13.06.2022 u 11:54

Bionic
Reading

Uoči gostovanja hrvatske nogometne reprezentacije u Ligi nacija kod Francuske (20:45, Nova TV) sastav domaćina govori da se ne šale

Nakon završetka nacionalnih prvenstava za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i izbornika Zlatka Dalića nastupio je vrlo gust raspored u Ligi nacija. Četiri utakmice u razmaku od 11 dana uz dodatak kako je dva puta s druge strane stajao svjetski prvak Francuska.

Po onome što se moglo vidjeti na prošlim utakmicama za očekivati je kako će ova momčad Hrvatske istrčati na Stade de Franceu:

Livaković - Stanišić, Erlić, Šutalo, Sosa (Juranović) - Brozović, Modrić, Kovačić -Pašalić, Brekalo, Kramarić (Budimir).

No, isto tako francuski mediji objavili su vrlo vjerojatni sastav Francuske za Hrvatsku u koji se vraća jedan od najboljih nogometaša svijeta Kylian Mbappe. Ali to nije sve jer sudeći po ovome udarnih 11 bit će jako moćno...

Kako se navodi francuski izbornik Didier Deschamps vraća se iskušanoj formaciji 3-5-2 s Kylianom Mbappeom, Jonathanom Claussom i Mikeom Maignanom.

Dakle, nema sumnje kako će hrvatska zadnja linija imati puno posla jer će uz Mbappea u vrhu napada u igrati uz Wissama Ben Yeddera ili Antoinea Griezmanna. To je, kako pišu francuski mediji, zasad jedina Deschampsova dvojba.

No, sigurno je kako će oba igrača dobiti priliku, čak možda i jednaku minutažu, svakom po poluvrijeme.

Također treba reći kako će Cristopher Nkunku, koji je oduševio svojom igrom u Splitu, igrati u veznom redu i on bi trebao biti playmaker koji će loptama hraniti napadačku liniju. Dakle, ako se on uspije neutralizirati, pola posla je obavljeno.

Moguća sastav Francuske za Hrvatsku:

Maignan - Koundé, Konaté, Kimpembe - Clauss, Digne - Guendouzi, Rabiot - Nkunku, Ben Yedder (Griezmann), Mbappe.

  • +36
Danska - Hrvatska (3. kolo Lige nacija) Izvor: EPA / Autor: Liselotte Sabroe