NHL LIGA

Chicago Blackhawksi pobjedom došli na vrh

21.01.2012 u 09:47

Bionic
Reading

U NHL ligi odigrano je četiri utakmice a pobjedom nad Floridom momčad Chicaga je preuzela vrh. Pittsburgh je tek nakon penala svladao Montreal, dok je Carolina lako svladala Washington

Domaćom pobjedom protiv Floride 3-1, hokejaši Chicago Blackhawksa preuzeli su prvo mjesto na ljestvici NHL lige, s bodom više od Detroita.

Patrick Kane prekinuo je niz od sedam utakmica bez gola. Uz postignuti pogodak, upisao je i asistenciju Jonathanu Toewsu, vodećem strijelcu momčadi s 27 golova, koji je odigrao četvrtu utakmicu zaredom u kojoj je strijelac i šestu u nizu u kojoj je upisao poen. Strijelac za Chicago bio je i branič Duncan Keith, koji je zabio prvi gol u 30 utakmica. Chicago je dobio treću utakmicu u nizu i petu u zadnjih šest dvoboja. Florida je pretrpjela četvrti uzastopni poraz i šesti u zadnjih sedam ogleda.

Zanimljivo da je utakmica kasnila više od pola sata zbog snijega.

Pittsburgh je boljim raspucavanjem penala kao domaćin svladao Montreal s 5-4, iako su gosti vodili s 3-1 i 4-2. Jevgenij Malkin je nepune tri minute prije kraja poravnao na 4-4. Zabio je petu utakmicu zaredom. Bio je to njegov 25. pogodak ove sezone. Dustin Jeffrey je predvodio Penguinse s dva pogotka i jednom asistencijom.

Jussi Jokinen predvodio je s dva gola Carolinu u domaćoj pobjedi protiv Washingtona 3-0, dok je Teddy Purcell postigao oba pogotka za Tampu Bay koja je u gostima bila bolja od Dallasa s 2-1.

NHL liga, petak:
Carolina – Washington 3-0
Pittsburgh – Montreal 5-4 (penali)
Chicago – Florida 3-1
Dallas – Tampa Bay 1-2