PREKO TRNJA DO ČETVRTFINALA

Chelsea u drami izbacio Napoli i spasio englesku čast

14.03.2012 u 23:09

Bionic
Reading

Nogometaši Chelseaja jedini su engleski predstavnici u četvrtfinalu Lige prvaka. U uzvratu osmine finala na Stamford Bridgeu savladali su Napoli 4:1 nakon produžetaka i tako s ukupnih 5:4 prošli među osam najboljih

Nakon 90 minuta igre bilo je 3:1 za Chelsea, što je bio istovjetni rezultat kojim je Napoli slavio u Napulju u prvom susretu, pa su se igrali produžeci. Ondje je Chelseajev junak bio srpski branič Branislav Ivanović, no krenimo redom.

Poveo je Chelsea u 28. minuti golom Didiera Drogbe koji je zabio glavom u bliži kut nakon ubacivanja Ramiresa s lijeve strane. Drogba je tako zabio svoj 11. gol u nokaut-fazi Lige prvaka u karijeri, dok je Chelsea poveo i u osmoj utakmici ove sezone u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju (dobio je tek četiri utakmice, sve kod kuće, op. a.).

Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom 'plavih bluza' 1:0, a već u drugoj minuti nastavka John Terry povisio je na 2:0. Zabio je glavom nakon ubacivanja iz kornera Franka Lamparda s desne strane. Bio je to Terryju prvi ovosezonski gol u Ligi prvaka, a zanimljivo je kako je posljednjih pet u ovom natjecanju zabio glavom nakon ubacivanja iz kornera.

Napoli je smanjio u 55. minuti. Nakon ubacivanja s lijeve strane Chelsea nije uspio raščistiti situaciju, lopta se odbila do ruba kaznenog prostora, a ondje ju je švicarski reprezentativac Gökhan Inler topovski odapeo i ona je prošavši kroz noge Franku Lampardu završila u samom donjem kutu nemoćnog vratara Petra Čecha. U tim je trenucima Napoli bio u četvrtfinalu, no slavlje talijanskog dijela navijača nije dugo trajalo.

Konačnih 3:1 u regularnom dijelu susreta postavio je Frank Lampard u 75. minuti iz jedanaesterca koji je prethodno skrivio Andrea Dossena zaustavivši rukom u kaznenom prostoru udarac Branislava Ivanovića prema golu. Do kraja regularnog dijela oba su sastava imala prilike doći do gola koji bi im osigurao četvrtfinale, ali nisu uspjeli i otišlo se u produžetke.

Ondje se na gol čekalo do 105. minute, odnosno posljednje minute prvog produžetka. Tada je akciju s desne strane pokrenuo Ramires, dodao do Drogbe, ovaj je sjajno prizemno ubacio u kazneni prostor, a na loptu je natrčao Ivanović i poslao ju u mrežu te izazvao erupciju oduševljenja na tribinama. Bio mu je to drugi ovosezonski gol u Ligi prvaka, nakon pogotka Genku u fazi natjecanja po skupinama.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i tako je Chelsea postao jedini engleski klub koji je ove sezone izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Slavio je londonski klub u sve tri utakmice nakon smjene Andrea Villas-Boasa, pod vodstvom njegovog dotadašnjeg pomoćnika Roberta Di Mattea.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

Chelsea – Napoli 4:1, nakon produžetaka (Drogba 28, Terry 47, Lampard 75 - 11 m, Ivanović 105 / Inler 55), prva utakmica 1:3

Golovi u prvih 90 minuta
Ivanović je u produžetku slomio otpor Talijana
Liga prvaka, Završnica
Chelsea 4 1 Napoli
Strijelci
1:0 D. Drogba (29') 2:0 J. Terry (48')
2:1 G. Inler (55') 3:1 F. Lampard (11m, 75')
4:1 B. Ivanovic (105')
Sastavi
P. Cech
J. Terry (98' J. Bosingwa)
D. Luiz
A. Cole
B. Ivanović
Ramires
M. Essien
D. Sturridge (63' F. Torres)
D. Drogba
F. Lampard
J. Mata (95' F. Malouda)
M. De Sanctis
P. Cannavaro
S. Aronica (110' E. Vargas)
H. Armando Campagnaro
G. Inler
W. Gargano
J. ZuŃiga
C. Maggio (37' A. Dossena)
E. Cavani
E. Lavezzi
M. Hamsik (105' G. Pandev)
Žuti kartoni
F. Lampard 43'
A. Cole 98'
P. Cannavaro 53'
A. Dossena 68'
G. Inler 112'
H. Armando Campagnaro 115'