Liga prvaka

Chelsea nakon finala ponovno pobijedio na Twitteru; objava londonskog sastava nakon utakmice postala viralni hit

29.05.2021 u 23:54

Bionic
Reading

Chelsea je osvojio Ligu prvaka, a potom objavom na Twitteru oduševio navijače diljem svijeta

Chelsea je golom Kaija Havertza s minimalnih 1:0 pobijedio Manchester city i po drugi puta u svojoj povijesti osvojio naslov prvaka u Ligi prvaka. Mateo Kovačić je odigrao zadnjih 15-ak minuta i po četvrti puta osvojio ovo elitno natjecanje uz prvi nastup u finalu.

Bit će tu sada raznih statističkih zanimljivosti i rekorda koji će se danima vrtjeti po medijima poput onog da je Kovačić nastavio niz od devet uzastopnih sezona u kojima je Hrvat osvajač Lige prvaka ili zanimljivosti da je za njemačkog trenera Thomasa Tuchela ovo prvi naslov prvaka. Prošle godine je u finale doveo PSG i s njim izgubio protiv Bayerna, ali ove godine mu je uspjelo.

Pep Guardiola je pak nakon 10 godina ponovno došao do finala, ali ostao je na dva trofeja koja je osvojio s Barcelonom. Chelsea je Ligu prvaka osvojio protiv Bayerna 2012. godine, a četiri godine prije toga je također bio u finalu, ali ispao je na jedanaesterce od Manchester Uniteda.

Sada su po drugi puta osvojili elitno natjecanje, a odmah nakon utakmice njihova je objava na Twitteru postala viralni hit. Ljudi zaduženi za društvene mreže u londonskom klubu došli su na duhovitu ideju pa su si dali truda i iskopali objavu nakon osvojenog naslova prvaka 2012. godine i podijelili ju s fanovima i sada uz mali dodatak.

'Chelsea je prvak Europe', pisalo je u originalnoj objavi od prije devet godina, a nakon što su podijelili taj Tweet na njega su i dodali samo jednu riječ i tako oduševili cijeli svijet. Riječ koju su dodali je: 'Opet'.