ON SAM BAREM TROJICU

Charles Barkley: Svi u NBA-u imali su gay suigrače

07.05.2013 u 22:28

Bionic
Reading

Legendarni košarkaški prgavac Charles Barkley već se godinama zalaže za prava homoseksualaca u sportu i van njega. Nakon što je ta tema postAla goruće pitanje u američkom sportu Phoenixov velikan uopće ne dvoji da je seksualnih manjina bilo i u redovima njegovih klubova, kao i uostalom - svih klubova u ligi

Nakon što je NBA košarkaš Jason Collins uoči mirovine poručio: 'Odlazim, i da, ja volim muškarce,' mnogi nude svoje mišljenje. I inače se u takvim raspravama uvijek traži stav i jedne od najiskrenijih košarkaških zvijezda u povijesti Charlesa Barkleya, pa niti ovaj slučaj nije mogao biti iznimka.

U radio emisiji voditleja Dana Patricka upitan je je li on imao homoseksualne suigrače.

'Da, jesam. Naravno, Svi su ih imali. Svi su u NBA ligi dijelili svlačionicu s gayevima i to uopće nije 'big deal'. Priče kako se oni pokušavaju 'upucavati' suigračima smatram uvredljivima i znam da nisu točne,' govori Barkley koji se već godinama zalaže za brakove među svim seksualnim opcijama.

Je li ikada sa suigračem diskutirao na temu njegove seksualnosti?

'Jesam, privatno, ali problem je što ne možeš načeti tu temu dok ti suigrač sam ne kaže da je gay. Nije to pitanje koje ćeš ga sam pitati i tek kada skupi hrabrosti za deklarirati se, a potrebno je puno hrabrosti, možeš uopće početi razgovarati o tome.'

S koliko je suigrača ušao u razgovor na tu temu?

'Bilo je nekoliko primjera, tri ili četiri suigrača tijekom 16 godina karijere. Ali pogledajte samo Jasona Collinsa, on je igrao za šest momčadi u karijeri i svi njegovi suigrači imali su gaya u svlačionici. Samo to nisu znali. Jer dok se čovjek sam ne deklarira, to vas se ne treba uopće ticati,' završava Barkley u svom stilu.