SVE JE JASNO

Četiri načina na koje Rosberg može postati svjetski prvak!

22.11.2016 u 11:07

Bionic
Reading

Uoči posljednje utrke sezone u Abu Dhabiju Lewis Hamilton priznaje da mu izgledi za treću titulu u nizu nisu veliki. Nico Rosberg je pak svjestan da ima četiri načina na koje može osigurati naslov prvaka...

Po drugi put u zadnje tri godine vozači Mercedesa međusobno će odlučiti titulu prvaka na posljednjoj utrci sezone. Lewis Hamilton dosad je bio puno uspješniji od svog kolege i uzeo je oba Mercedesova naslova, no do trećeg mu neće biti lako doći.

Naime, Britanac zaostaje 12 bodova za Nicom Rosbergom u ukupnom poretku, što znači da Kekeov sin ima četiri načina na koja može osvojiti titulu u Abu Dhabiju:

1. Ako Hamilton završi četvrti ili slabiji, Rosberg je prvak u svakom slučaju

2. Ako Hamilton završi treći, Rosberg mora biti osmi ako želi titulu

3. Ako Hamilton završi drugi, Rosbergu šesto mjesto donosi naslov

4. Ako Hamilton završi prvi, Rosbergu pobjedničko postolje donosi titulu

S obzirom na premoć Mercedesa viđenu na svim utrkama ove sezone osim u Monte Carlu, jasno je da samo kvar ili sudar 31-godišnjem Nijemcu mogu oduzeti titulu, a toga je svjestan i njegov kolega.

'Nije to bila savršena sezona i moji izgledi su slabi ovog vikenda što god napravio. No, ne mogu i ne želim odustati. Nikad ne znaš što će se dogoditi, koliko god nešto nevjerojatno bilo,' kaže Lewis Hamilton koji na stazi Yas Marina traži svoju četvrtu pobjedu u nizu, treću na Velikoj nagradi Abu Dhabija.