TAJNA USPJEHA

Červarova jasna poruka Goluži i igračima

Bionic
Reading

Spušten je zastor na još jednu rukometnu smotru. Euro u Danskoj pokorili su Francuzi, razbivši u finalu domaćine, kao neku nižerazrednu momčad (41:32)

Hrvatska je stigla u predvorje raja, no tu je i ostala Nakon poraza u polufinalu, na kraju smo ostali i bez utješne nagrade bronce, koju su nam uzeli Španjolci.

'Nesumnjivo, zadržan je kontinuitet nastupa u završnicama velikih natjecanja, ali ipak postoji, ali'', rekao je u razgovoru za Media servis bivši hrvatski izbornik Lino Červar.

'Ono što malo bode u oči je to što u zadnjih pet natjecanja nismo odigrali niti jedno finale i da smo osvojili tri bronce i dva puta ostali bez medalje. To je ono što bode jer smatram da smo bili vrijedni barem jednog finala', istaknuo je Červar i otkrio kakav mentalitet je imala njegova Hrvatska.

'Kad su igrali za treće mjesto oni su, a što nije i sportski, bili demotivirani jer su smatrali da je njihovo mjesto u finalu i to je bi 'spiritus movens' svih natjecanja. Jednostavno su željeli biti tamo gdje se na kraju dijeli zlato i srebro. A plasman u finale, kad se na kraju vidi kako su Danci stradali od Francuza, niti nama nije bio toliko nemoguć', pričao je Lino te dodao:

'I mi smo mogli te Dance 'poderati', kao što su ih i Francuzi. Zato mi je žao jer imam dojam da smo mogli više napraviti i igrati u finalu.'


Igrali su zato Francuzi koji su otišli do kraja i nakon dvije godine posta, ponovno uzeli zlato.

'Nitko ne odgaja toliko vanjskih igrača koliko Francuzi, i oni trenutno rade najbolje. Vrlo mudro pomlađuju momčad, a drže one koji su još uvijek gladni pobjeda. Ako pogledate Narcissa i Omeyera, oni su i dalje gladni pobjeda, što je različit mentalitet od našeg i zato nižu uspjehe.'

Za kraj poruka izborniku i hrvatskoj reprezentaciji.

'Raditi na detaljima, unijeti neke novitete jer bez toga ne možete biti top. Vjerujem u ovu reprezentaciju jer smatram da smo momčad za velike domete, naravno to sve treba uskladiti i dodati nešto svoje, neke detalje', zaključio je Červar.