TRENER POBJEDNIK

Červar poslao poruku kaubojima; evo što je ključ uspjeha!

19.01.2015 u 09:56

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Lino Červar prati s velikim zanimanjem Svjetsko rukometno prvenstvo u Kataru s naglaskom na našu reprezentaciju, ali i Makedoniju o kojoj sve zna

Červar je donedavno bio trener makedonskog Metalurga, a trenutačno se odmara u Zagrebu. Na pitanje kako je vidio nastupe rukometne reprezentacije Hrvatske na otvaranju (Austrija i Tunis) za Sportske novosti je kazao:

'Ja bih rekao da je ono najpozitivnije da mi imamo četiri boda. Gledao sam i druge utakmice i iskreno, nisam vidio da su se neki glavni favoriti posebno iskazali u ta dva kola. Ne briljira ni Danska ni Španjolska, a ni Francuska', kazao je između ostalog Červar.

Dok se čeka utakmica protiv Irana (ponedjeljak, 17:00) iskusni trener kao što je Červar ipak zna koja će utakmica biti ključna za Golužine kauboje…

'Utakmica s Makedonijom i utakmica osmine finala pokazat će koliko daleko možemo. Ako to savladamo lagano, to je dobra najava, ako budemo imali problema, nećemo moći daleko. Kvalitetne reprezentacije rastu kako se prvenstvo približava kraju', dodao je 64-godišnji Červar.

Tako je iskusni strateg poslao poruku kaubojima, ali i izborniku Goluži. Nema sumnje kako o tome vode brigu Goluža i njegovi suradnici, ali ipak to ima veću težinu kada netko poput Červara tako nešto. Ipak je Červar s Hrvatskom osvojio olimpijsko i svjetsko zlato.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE