Lista želja sve kraća

Čelnici Dinama i braća Mamić pred teškom odlukom; veliko ime koje žele navijači nikad bliže Maksimiru, ali iz kluba forsiraju jeftino i logično rješenje

20.07.2020 u 10:30

Bionic
Reading

Usprkos činjenici što je nekoliko kola prije kraja sezone u HT Prvoj ligi osigurana nova titula prvaka nije tajna kako čelnici Dinama traže najbolje moguće rješenje na klupi. Nakon nekoliko odbijenica opcija je sve manje

Kada je Igor Jovićević ekspresno smijenjen postalo je jasno kako čelnici Dinama moraju pronaći trenera u rangu Nenada Bjelice koji je klub napustio tijekom krize zbog pandemije koronavirusa. Prva želja čelnika kluba bio je Slovenac Matjaž Kek, ali nakon kratkih pregovora ipak je odbio Dinamovu ponudu te je ostao na klupi slovenske nogometne reprezentacije.

Na listi želja bili su još Vahid Halilhodžić, trenutačno izbornik Maroka gdje ima ugovor između dva i tri milijuna dolara godišnje te nekadašnji Dinamov kapetan i ljubimac navijača BBB-a Igor Bišćan, trenutačno izbornik U-21 reprezentacije. No, to su bile tek želje...

Velika želja Zdravka Mamića, arhitekta Dinama koji je postao poznat širom Europe zbog unosnih transfera i dobrih partija u Europi, bio je bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač. No, svega nekoliko dana nakon što se iz Međugorja oglasio Zdravka Mamića, gdje se nalazi od bijega protiv hrvatskog pravosuđa, Niko Kovač postao je novi trener francuskog prvoligaša Monaca s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Ako se pak sluša puls javnosti čini se kako je velik broj čitatelja tportala na strani nekadašnjeg igrača Dinama Roberta Prosinečkog koji trenutačno radi u Turskoj u klubu Kayserispor koji će se teško spasiti od ostanka u prvoj ligi. Ako Kayserispor ispadne u drugu ligu otvara se prostor za pregovore da Prosinečki napokon zasjedne na klupu, a na taj način bi se i barem malo smirilo nezadovoljstvo navijača koji su protestirali nakon što je privremeni trener postao Zoran Mamić. Kako god se okrene čini se da 'Veliki Žuti' nikad nije bio bliže Maksimiru...

Činjenica jest kako nakon odlaska Bjelice momčad više nije homogena, kemija je nestala, a podatak kako je u šest posljednjih utakmica Dinamo od mogućih 18 osvojio svega šest bodova dovoljno govori.

Panika bi bila prejaka riječ, ali jasno je kako se što prije mora pronaći rješenje. Ako to nije Robert Prosinečki, koji je za tportal potvrdio kako je posvećen projektu u Turskoj, onda je jasno kako opcija za zvučno ime nema previše jer su svi koji su bili na listi želja zauzeti drugim projektima ili su nedostupni.

Izjava Zorana Mamića kako je 'ovo najlošiji Dinamo od 2005. godine' dovoljno govori. Tada je, podsjetimo, Dinamo igrao tzv, 'Ligu za bedaka' pokušavajući spasiti ugled.

No, činjenica jest kako vrlo brzo, nakon kratkog odmora, kreću pripreme za novu sezonu te kako Dinamo kreće s kvalifikacijama za Ligu prvaka za manje od dva mjeseca.

Kako doznajemo iz krugova bliskih čelnicima Dinama jako ozbiljna opcija je Željko Kopić koji se dokazao na klupi Hajduka. On je zapravo najjeftinija i najjednostavnija opcija za Dinamo jer je trenutačno direktor omladinske škole kluba iz Maksimira. Jedno je vrijeme punio baterije i spremao se za novi izazov koji bi, kako stvari stoje, mogao doći puno ranije nego je očekivao.

No, s druge strane u igri je ogroman novac jer još jedan plasman u Ligu prvaka donio bi u klupsku blagajnu novih 20-30 milijuna eura. Stoga je opravdan rizik da se na klupu preko noći postavi trener koji se posvetio - omladinskoj školi.

Sada je na čelnicima kluba i ljudima iz struke da donesu tešku odluku. Nije nemoguće da na klupi ostane i Zoran Mamić koji iza sebe ima nekoliko sjajnih sezona na klupi Dinama i koji je ostavio traga u Ligi prvaka. No, nekako ostaje dojam da se njegovim dolaskom na klupu pokvarila atmosfera u svlačionici. Ostaje dojam da su igrači koji su briljirali kod trenera Bjelice - nestali. Neki od njih su neprepoznatljivi.

Može li se to u nešto više od mjesec dana promijeniti dolaskom novog trenera kojeg bi svlačionica, ali i navijači prihvatili?

  • +3
Istra 1961 - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL