kolateralna žrtva

Čehinja Voračova bez dlake na jeziku: Novak Đoković je dijelom kriv za ovo što mi se događa

08.01.2022 u 09:04

Bionic
Reading

O slučaju Đoković i tome kako se isti odrazio na njenu situaciju i odluku da napusti Australiju prije konačne odluke tamošnjih vlasti ima li pravo nastupa na Australian Openu ili ne za čečke medije progovorila je Renata Voračova

Podsjetimo 81. igračica svijeta u konkurenciji ženskih parova, koju su australske vlasti nakon revizije njezinih dokumenata o medicinskom izuzeću od obveze cijepljenja smjestile u isti hotel u Melbourneu u kojem boravi Novak Đoković, odlučila je napustiti Australiju.

Pretpostavlja se da je Đoković svoj zahtjev za medicinskim izuzećem od cijepljenja protiv Covida-19 temeljio na preboljenju bolesti u posljednjih šest mjeseci te da je isti razlog navela i Voračova. No, nju djelatnici granične policije nisu zaustavili već je puštena na australsko tlo.

Štoviše, 38-godišnja Voračova je ovog tjedna nastupila i na jednom od pripremnih turnira uoči Australian Opena koji se održava u Melbourne Parku.

Nakon što je Đoković zadržan u zračnoj luci Tullamarine u Melbourneu, gdje mu medicinsko izuzeće za sudjelovanje na Australian Openu nije bilo priznato kao dostatno za ulazak u Australiju, australske vlasti su odlučile revidirati slučajeve tenisačica i tenisača koji su s istim dokumentima prošli graničnu kontrolu. I tako je Voračova donijela odluku o odlasku, a potom se osvrnuča na vijeli slučaj.

  • +6
Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Paul CROCK / AFP / Profimedia

'Nisam očekivala da će se zbivanja oko Novaka odraziti na mene. Svaki slučaj je drugačiji. Nisam precizno upoznata o čemu se radi u njegovom slučaju. Moji dokumenti su do detalja pregledani. Preboljela sam koronu prije Božića i imala potrebnu potvrdu o tome. Potpuno me psihički slomilo oduzimanje vize. Iako je Đoković na određeni način kriv za ovo, želim mu da uspije na sudu u ponedjeljak. Ovo je politički rat koji se vodi iza kulisa. Čini se da je federalna vlada našla rupu u protokolu zbog Đokovića, a sada će njegov odvjetnički tim pokušati naći rupu u saveznim odredbama. Mi smo sportaši, došli smo se natjecati, a oni nas odmiču od terena, drže u hotelu... To nema smisla, rekla je Čehinja te dodala:

'Nisam protivnica cijepljenja, čak mislim da nije ni Novak, ali mislim da su naši slučajevi posve različiti.'