KRASNO JE POČELO

Cedevita poražena, Cibona ponižena

15.11.2011 u 21:05

Bionic
Reading

Dok Zagreb tabori na dnu euroligaškog poretka, u akciju su krenula i dva hrvatska predstavnika u Eurokupu. Dojam nije popravljen ni za malu nijansu

Cedevitu je u Rusiji porazio Spartak iz St. Peterburga rezultatom 73:56 i tako joj otežao put prema eventualnom ponavljanju prošlosezonskog uspjeha kada je igrala završni turnir ovoga natjecanja. Za Cedevitu nije igrao Draper, a najefikasniji su bili Owens i Warren sa 11 te Smodiš sa 10 koševa. Cedevita je održavala egal u prvom poluvremenu, ali u drugom nisu bili konkurentni.

Cibona je u svojoj dvorani dočekala francuski Gravelines i doživjela najteži poraz sezone. Što je najgore, konačnih 101:71 za goste ne dočarava dovoljno dominaciju Francuza. Već u 11. minuti vodili su sa 20 koševa razlike i u ostatku dvoboja tek su uvježbavali raznovrsne napadačke zamisli.

Jednosmjernu utakmicu obilježio je manji incident u trećoj četvrtini kada je u vrijeme minute odmora jedan navijač jaknom gađao trenera Vrankovića i pogodio njegova pomoćnika.

'Navijam za Cibonu 30 godina i ovako lošu igru ne pamtim', navodno je rekao ogorčeni Cibonin fanatik kojemu je jakna kasnije vraćena.

Cibonu je predvodio kapetan Rozić sa 18 koševa, dok je u ujednačenim Francuzima (Albicy se istaknuo sa 21) dugogodišnji igrač Zadra Juby Johnson zabio 11 koševa. Ciboni slijede dva gostovanja, kod Hapoela u Tel Avivu i u Donjecku, dok Cedeviti slijede dva domaća ogleda, protiv minhenskog Bayerna i Benettona.