LEGENDA ZA TPORTAL

Pako Ćavar bez pardona o Červarovu napadu na suce i njegovoj najvećoj pogrešci na SP-u!

23.01.2019 u 14:41

Bionic
Reading

Nakon što su hrvatski rukometaši, predvođeni izbornikom Linom Červarom, kiksali protiv Brazila te nakon toga izgubili u dramatičnoj završnici od Njemačke, proslavljeni hrvatski rukometaš Patrik Ćavar za tportal je rekao što mu najviše smeta

Usprkos sjajnom startu na Svjetskom prvenstvu i pet pobjeda u isto toliko utakmica, hrvatske rukometaše skupo je koštao kiks protiv Brazila. Sjajna utakmica i pobjeda protiv Španjolske tako je zaboravljena. Isto kao što je već zaboravljen poraz od Njemačke. No oni koji prate rukomet, kao što ga prati Ćavar, dugo će pamtiti riječi koje je danskim sucima, nazvavši ih amaterima, uputio izbornik Lino Červar.

'Ovo je bila pljačka koju je vidio cijeli rukometni svijet', kazao je Červar između ostalog, što se nije dopalo čelnicima IHF-a.

'Lino je u svakom slučaju pretjerao tim izjavama i napadom na suce. Pa dobro se znalo i prije prvenstva kako će Njemačka imati lagano domaćinsko suđenje. OK, u cijeloj utakmici bile su možda jedna, dvije sporne odluke, ali mislim da suci nisu utjecali na konačan rezultat. Jedino je ono probijanje Karačića pred kraj utakmice, kada je sviran prekršaj u napadu, diskutabilno. To je odluka koja je po meni 50-50, ali isto tako moram reći kako je njemački obrambeni igrač to vrhunski odglumio. Uostalom, Njemačka je imala više isključenja od nas, a to ipak nešto govori', kazao je za tportal Patrik Pako Ćavar, koji ovih dana noći provodi uz tenis, gledajući mečeve na Australian Openu. Naime, ovaj legendarni 47-godišnji bivši rukometaš nakon odlaska u igračku mirovinu posvetio se tenisu koji redovito rekreativno igra te već godinama radi i kao komentator tenisa na Sportklub televiziji.

'Pratim ovih dana rukomet popodne, a tenis noću. Do ručka spavam', našalio se Ćavar.

No kada je stiglo pitanje o mladom Halilu Jaganjcu, za kojeg nije bilo mjesto u reprezentaciji, naglo se uozbiljio:

'Kada je Hrvatska igrala pripremne utakmice protiv Italije i Crne Gore, odmah mi se dopalo ono što radi Jaganjac. Igrao je jako dobro, bio je lucidan i razigran. Govorimo o iznimno nadarenom dečku koji ima dva metra i koji ima razoran šut, dečku koji može svakome zabiti s 9-10 metara. Iako je u ljeto napunio 20 godina, on uopće nije neiskusan i uvjeren sam kako nam je upravo on nedostajao. Podatak da je prošle godine bio drugi strijelac Lige prvaka ipak nešto govori. Po mom mišljenju, on je već sada gotovo kompletan igrač i velika je greška stožera što nije u sastavu. A zašto nije u sastavu, zaista ne znam, ali to mi stvarno nije logično! Ono što sam kao bivši igrač, koji je puno toga prošao, kod njega vidio jest da je morao biti od prvog do zadnjeg dana s ekipom.'

Za kraj se Ćavar dotakao nesretnog poraza od Brazila i znakovite izjave Željka Muse:

'To je utakmica u kojoj se baš sve poklopilo onako kako ne valja. Imali smo puno tehničkih grešaka, a uz to su nam golmani bili slabi. S druge strane, Brazilci su rasterećeno i bez pritiska odigrali stvarno sjajno. Najbolje je Musa nakon utakmice rekao kako su na teren izašli sa stavom 'lako ćemo', što je u sportu jako opasno. Eto, ta me izjava zabrinula i pitam se kako je to moguće nakon onako dobrih partija u prvom krugu? Budimo realni, da smo primjerice dobili Brazil i da smo kojim slučajem poraženi od domaćina Njemačke te nakon toga od Francuske, svi bi rekli da je SP vrhunski odrađen s obzirom na sve probleme. No taj Brazil ćemo dugo pamtiti…', dodao je Ćavar.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL