ČVRST FURIJIN BEDEM

Casillas hvata Zoffove i Van der Saarove rekorde

13.10.2012 u 17:26

Bionic
Reading

Iker Casillas, 31-godišnji vratar i kapetan španjolske nogometne reprezentacije, produljio je svoj niz bez primljenog pogotka na vratima 'furije' na 727 minuta

Antonio Di Natale posljednji je nogometaš koji je svladao Casillasa na golu španjolske reprezentacije. Dogodilo se to 10. lipnja u ogledu Španjolske i Italije (1-1) u 1. kolu C skupine Europskog prvenstva u Gdanjsku. Španjolci su na smotri u Ukrajini i Poljskoj obranili naslov europskog prvaka. Nakon te uvodne utakmice na Euru, Španjolska je odigrala devet utakmica. Primila je u tom razdoblju samo jedan gol, sredinom kolovoza protiv Portorika, ali taj primljeni pogodak je 'potpisao' Pepe Reina.

U petak su europski i svjetski prvaci u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo slavili u Minsku kod Bjelorusije 4-0. Casillas je u tom ogledu nadmašio vlastiti rekord iz 2008. godine, kada je izdržao 708 minuta bez primljenog gola u nacionalnoj momčadi.

Apsolutni svjetski rekorder je legendarni talijanski vratar Dino Zoff sa 1.143 minute bez primljenog gola na vratima 'azzurra'. Ako izuzmemo prijateljske utakmice, onda je rekord u vlasništvu Edwina van der Sara, koji je ostao nesavladan 1.014 minuta.

Casillasov niz bit će na kušnji u utorak, kada će Španjolska u sljedećoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Madridu ugostiti Francusku…