ČEKAJUĆI NASTAVAK...

Čarolija Đokovića koja utjeruje strah rivalima

27.12.2015 u 09:47

Bionic
Reading

Teniska elita priprema se za novu svjetsku turneju, a daleko najviše razloga za zadovoljstvo i optimizam ima igrač koji je u godini na izmaku postavljao neke nove standarde

Novak Đoković je ispisao još jednu tenisku priču koja će se prepričavati i nakon što objesi reket o klin. 11 naslova (tri GS-a, 6 mastersa) i još 5 finala donijelo mu je neupitan status trenutnog teniskog vladara i 21 milijun dolara od nagrada.

Bio je 8. veljače kada je Đoković u Dohi igrao svoj prvi četvrtfinale sezone. Dobio je prvi set protiv Ive Karlovića, a nakon drame u drugom neuništivi Ivo uz urlik ga je izbacio s turnira i upisao svoju treću pobjedu u četvrtom međusobnom dvoboju.

U preostalih 10 mjeseci sezone više ga nitko nije izbacivao prije finala! 16 turnira u nizu dolazio bi do završnice i nastavio vježbati svoj impozantni vokabular raznih svjetskih jezika. Dubina lopte i ritam kretanja cijelu sezonu su mu na monstruoznoj razini, psihološka priprema Novaka Đokovića graniči sa zenom, a samopouzdanje mu je na Spartakovoj razini. Uglavnom izgleda nedodirljivo.

Bilo je, naravno, i poraza. Šest od 88 mečeva u 2015. godini... Tri puta svladao ga je Roger Federer, ali Đoković je najvećeg rivala tukao šest puta, od čega dva puta u finalima Grand slama. I tu je bitku dobio, a žalit će samo za jednim. Roland Garossom.


Kada je u četvrtfinalu Pariza 'pomeo' Rafu Nadala činilo se da Novak ide u osvajanje zadnjeg teniskog vrha na kojemu još nije bio. U maratonu je izbacio i Murraya i uzeo prvi set Wawrinki u finalu. No, tada je Stan pokazao svoj najbolji tenis sezone i ostavio Đokovića u pariškoj čekaonici. Na taj će se turnir najviše 'nabrijati' i u 2016. Nema sumnje.

Mnogi analitičari pokušavaju obrazložiti ove fascinantne brojke, i uglavnom se slažu da je Đoković igrač s baš svim elementima šampiona čiji rok trajanja se danas čini još jako dugačak. On sam ovu godinu stavlja kao najbolju ikad. Osim velikih rezultata u prvi plan stavlja i odgoj sinčića Stefana koji mu je uz suprugu, kaže, donio apsolutni balans u životu.

Zadovoljan, miran, spreman, prodoran i točan... Uglavnom nepobjediv, bez naznaka da uskoro planira silazak s trona. Dapače