TO BI BILA PRIČA

Carlos Alcaraz želi u 2024. ono što Đokoviću nije uspjelo u cijeloj karijeri

31.12.2023 u 07:58

Bionic
Reading

Nadam se kako će me kroz 2024. godinu voditi cilj da budem bolji nego u 2023. godini i ostvarim bolje rezultate, rekao je španjolski tenisač Carlos Alcaraz prije odlaska na australsku turneju

Trenutačno drugi tenisač na svijetu bio je tijekom 2023. i na prvom mjestu ATP ljestvice, a ujedno je 20-godišnji Španjolac vrhunac godine doživio u Wimbledonu kojeg je osvojio nakon spektakularne pobjede u finalu protiv Novaka Đokovića od 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4.

Bio mu je to drugi osvojeni Grand Slam turnir u mladoj karijeri, premijerni je osvojio na US Openu 2022. godine.

„Želim biti što bolji na Grand Slam turnirima i osvojiti jedan ili više trofeja na njima. Uvijek su Grand Slam turniri glavni fokus. No, iduće godine imamo i Olimpijske igre u Parizu gdje želim osvojiti zlatnu medalju. Kada bih morao i mogao birati između te dvije stvari svakako bih izabrao zlato u Parizu“, dodao je Alcaraz.

Inače, olimpijsko zlato je jedino što još nedostaje najtrofejnijem tenisaču svih vremena Novaku Đokoviću, srpski tenisač je osvojio sve najveće turnire više puta, ali nikada nije otišao do kraja na Olimpijskim igrama, ima 'tek' broncu.