ATP INDIAN WELLS

Carlos Alcaraz 'razbio' Daniila Medvjedeva i opet postao svjetski br. 1

20.03.2023 u 06:45

Bionic
Reading

Španjolac Carlos Alcaraz u finalu ATP Masters turnira u Indian Wellsu pobijedio je Rusa Daniila Medvjedeva sa 6:3, 6:2.

Okršaj Španjolca i Rusa trajao je 'tek' 70 minuta, a cijelo vrijeme Carlos Alcaraz je bio taj koji je diktirao tempo u finalnom srazu.

Mladi španjolski tenisač tako je 'svrgnuo' Novaka Đokovića i po drugi put u karijeri postao novi svjetski broj jedan.

Alcaraz je za uvjerljivu pobjedu iskoristio sve tri break lopte, oduzimavši tako servis Medvjedevu, jednom u prvom setu i dva puta u drugom.

Španjolac je napravio break odmah na startu meča, potvrdio ga za 3:0, a do kraja seta sve je bilo rutina.

Drugi set dobio je još lakše. Već u prvom gemu stigao je do breaka, potvrdio ga za 2:0, nakon čega je uslijedio potpuni kolaps i raspad igre Medvjedeva. Naime, Alcara je još jednom uzeo servis Rusu, a svojio sačuvao i poveo je 4:0. U petom gemu imao je 0:30, ali s nekoliko udaraca u mrežu, ipak je dopustio Medvjedevu da izbjegne potpuni debakl.

'Ovo mi mnogo znači. To što sam opet br. 1 za mene je ludo', izjavio je Alcaraz poslije uvjerljive pobjede do koje je stigao za samo 70 minuta, a koja mu je donijela prvi pobjednički trofej u Indian Wellsu i treći u karijeri na turnirima Masters 1000 serije.

Alcaraz je do svog osmog naslova u karijeri stigao bez izgubljenog seta, što je posljednji put u Indian Wellsu uspjelo Rogeru Federeru 2017.

Daniil Medvjedev je igrao u svom 31. finalu, a ostao je na 13 naslova. Alcaraz ga je ostavio bez ikakvih izgleda.

'Ne sumnjam u svoje udarce. Doista se osjećam ugodno na terenu. Vjerujem u svaki svoj udarac. Naravno, zbog toga i igram na takvoj razini, jer ne marim, ako ponekad i promašim', otkrio je Španjolac recept za ovakvu uvjerljivu finalnu izvedbu kojom je uzvratio Medvjedevu za poraz u 2. kolu Wimbledona 2021., njihovom jedinom prijašnjem međusobnom dvoboju.

Alcaraz će na prvom mjestu ATP liste, koji je izgubio u siječnju ove godine, nakon što je Novak Đoković došao do desetog naslova na Australian Openu i 22. na Grand Slam turnirima, ostati najmanje sljedeća dva tjedna. Da bi ostao i duže, morat će obraniti naslov osvojen prošle godine na turniru Masters 1000 serije u Miamiju i tako prvi put u karijeri osvojiti tzv. 'Sunshine double'.

Bio je ovo drugi sraz dvojice tenisača, a s pobjedom u SAD-u 19-godišnji Španjolac izjednačio se s osam godina starijim Rusom i sada svaki ima po jednu pobjedu.