PRVI DOJAM

Calello: Dinamo je najjači klub u Hrvatskoj

12.01.2009 u 16:37

Bionic
Reading

Adrian Calello (20), novo pojačanje hrvatskog prvaka, za službenu internetsku stranicu Dinama otkrio je svoje prve dojmove nakon dolaska u Hrvatsku

Najskuplja prinova u zimskom prijelaznom roku u modroj svlačionici je bivši igrač argentinskog Indipendientea Adrian Calello, koji je upravu kluba koštao 2,2 milijuna eura. U kratkom intervjuu za www.nk-dinamo.hr otkrio je kako se snašao u zagrebačkom prvoligašu.

Koliko si znao o Dinamu prije potpisa ugovora?

Iskreno, nisam znao mnogo prije inicijalnog kontakta. Nakon toga sam se počeo raspitivati i tražiti informacije po internetu. Tako sam saznao da je Dinamo najjači klub u Hrvatskoj, da je osvojio jako puno trofeja i da igra u europskim natjecanjima. Jako sam sretan i zadovoljan i smatram dolazak u Dinamo velikim korakom naprijed u svojoj karijeri.

Kakvi su ti prvi dojmovi o Hrvatskoj i Zagrebu? Koliko ti smeta velika razlika u klimi?

Došao sam s ljetnih praznika, tako da su me malo iznenadile niske temperature. Morat ću se naviknuti na to, a jako sam zadovoljan ekipom i radom.

Što smatraš svojom najvećom kvalitetom?

Borbenost. U svakoj utakmici dajem svoj maksimum i ostavljam srce na terenu. S obzirom na poziciju na kojoj igram, a to je pozicija zadnjeg veznog, dobro igram u obrani i oduzimam lopte protivničkim igračima.

Kako su te prihvatili suigrači i s kim se najbolje slažeš?

Osjećam se jako dobrodošao, suigrači su me jako dobro prihvatili. Nisam predugo tu i tek sam počeo učiti jezik, pa još uvijek postoji jezična barijera, tako da se trenutno najbolje slažem s Ibanezom, Moralesom i ostalim Brazilcima.

Što ti najviše nedostaje u Hrvatskoj?

Obitelj, djevojka i prijatelji.