wta i atp rim

Čak troje hrvatskih predstavnika jurišaju prema završnici jakog teniskog turnira iz serije Masters 1000

14.05.2021 u 16:23

Bionic
Reading

I petak je bio stopostotan za hrvatske predstavnike na teniskom turniru u Rimu. Pa su tako polufinale turnira iz serije Masters 1000 izborili i Petra Martić te u konkurenciji muških parova Nikola Mektić i Mate Pavić

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u polufinale teniskog WTA turnira u Rimu gdje je u četvrtrfinalu sa 7:5, 6:4 pobijedila Amerikanku Jessicu Pegulu (WTA-31.) poslije sat i 40 minuta igre.

Martić je u meču servirala tri asa i napravila dvije dvostruke greške, spasila je četiri break lopte od osam, a suparnici je pet puta uzela servis. Na prvom servisu je hrvatska tenisačica realizirala 67 posto poena, a Amerikanka 57 posto.

Ovo je bio njihov peti međusobni obračun i četvrto slavlje Petre Martić, koju u polufinalu čeka deveta tenisačica svijeta Čehinja Karolina Pliškova.

S Pliškovom je Martić do sada igrala šest puta i pobijedila ju je četiri puta.

Nešto kasnije, s istim su uspjehom prošli i Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su se u polufinale parova probili nakon što su su s uvjerljivih 6:4, 6:2 izbacili francusku kombinaciju Adriana Mannarina i Benoita Pairea, poslije sat vremena i pet minuta igre.

U polufinalu Mektić i Pavić čekaju australsko-novozelandski par kojeg čine John Peers i Michael Venus.

Za Mektića i Pavića ova je godina izuzetno uspješna, do finala su stigli sedam puta, a do sada su osvojili pet naslova (Antalya, Melbourne, Rotterdam, Miami i Monte Carlo).