ht prva liga - 35. kolo

Čak tri udarca Istrinih igrača tresla stative i prečku, pa je Dinamo pod Mamićevim vodstvom izbjegao i drugi uzastopni poraz

18.07.2020 u 22:55

Bionic
Reading

U drugoj utakmici subotnjeg programa Hrvatski Telekom Prve lige, Istra 1961 dočekala je Dinamo i novom-starom prvaku pružila dostojan otpor. Istina, momčad Zorana Mamića zaigrala je u šarolikom sastavu, s debitantom Damjanom Daničićem. Rezultat je na kraju ostao kao i s početka utakmice (0:0), ali domaćini su čak tri puta pogađali okvir Zagorčeva gola

Rezultatski posve nebitna utakmica za jedne i druge, jer Dinamo je već odavno osigurao naslov prvaka, dok se Istra priprema za dodatne kvalifikacije, u kojima će pokušati zadržati prvoligaški status.

No, imao je Dinamo obvezu gledateljima pred TV ekranima ponuditi nešto opipljivije, atraktivnije, s obzirom na to da su u prošlom kolu izgubili od Hajduka u derbiju.

Međutim, momčad Zorana Mamića može se pohvaliti samo činjenicom većeg 'posjeda' lopte, te par pokušaja iz daljine, dok su domaćini propustili nekoliko izglednih prigoda. Prvu već u 27. sekundi utakmice kada se Gržan sjurio u 16-erac Dinama i pucao, ali je golman Zagorac refleksno zaustavio loptu.

  • +3
Istra 1961 - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

U šestoj minuti pak prijetili su Delić i Maganjić, ali Dinamov je golman bio siguran.

'Modri' su uzvratili preko More, ali Čondrić je također bio oprezan.

I onda bilježimo tri udarca domaćih, koji su pogodili okvir gola. Prvo je udarac Ivančića završio na prečki, a potom su Sergi i Guzina pogađali stative.

Dinamo se tako spasio drugog uzastopnog poraza, otkad je na njegovu klupu sjeo Zoran Mamić.