PAKLENA KONKURENCIJA

Čak 24 hrvatska jedriličara u Francuskoj

16.04.2009 u 16:17

Bionic
Reading

Čak 24 hrvatska jedriličara nastupit će idućeg tjedna na četvrtoj od sedam regata Svjetskog kupa koja će se od 19. do 24. travnja održati u francuskom Hyeresu i na kojem će nastupiti više od 700 jedriličara.

Francuski olimpijski tjedan, Semaine Olympique Francaise počinje u nedjelju 19. travnja, a Hrvatska će imati predstavnike u sedam klasa.

'Ova regata i slijedeća u Nizozemskoj bit će dobri pokazatelji aktualne forme naših najboljih jedriličara. S posebnom pozornošću pratit ćemo klase u kojima ćemo nastupiti na Mediteranskim igrama. Uz to, tu su sad i neka nova lica, mladi jedriličari, treba vidjeti kako će se i oni snaći na velikoj regati. Prva godina olimpijskog ciklusa uvijek je zanimljiva, neki odlaze u sportsku mirovinu, drugi rade prve korake među seniorima, uvijek je uzbudljivo,' kazao je Marko Mišura, glavni trener HJS-a.

U klasi Laser nastupit će čak deset hrvatskih kormilara: Tonči Stipanović (Mornar, Split), Tonko Kuzmanić (Mornar), Luka Radelić (Labud, Split), Milan Vujasinović (Labud), Aron Lolić (Labud), Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena), Ivan Taritaš (Sv. Nikola, Zagreb), Marko Pereša (Uljanik Plovidba, Pula), Fran Peručić (Zagreb), Inno Gatin (Zagreb). Tri kormilarke su na startnoj listi Laser Radiala: Tina Mihelić (Labud), Marina Dujmović (Uljanik Plovidba, Pula), Marijana Bello (Zagreb).

Iskusna i prokušana naša imena Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) i Marin Mišura (Split) nastupit će u klasi Finn.

Četiri hrvatska dvosjeda na startnoj su listi Hyeresa. Nakon osam mjeseci stanke na regatno polje klase 470 ponovno će isploviti Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar). Tijekom zime Igor je zaliječio i ozljedu ramena koju je vukao već neko vrijeme. U ženskoj konkurenciji klase nastupaju Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar). Uz Pavla Kostova i Petra Cupaća (Uskok) u 49er-u će ponovno zajedriti i Goran i Ivan Ivanković (Croatia, Opatija).

Mihovil Fantela (Sv. Krševan, Zadar) jedan je od nekolicine mladih momaka koji u Hrvatskoj postavljaju temelje jedrenja na olimpijskoj dasci RS:X, regata u Hyeresu za njega znači početak prvog pravog olimpijskog ciklusa.