BORBA GODINE

Cain Velasquez dao je svoju prognozu meča Miočića i Jonesa; slažete li se s njime

12.10.2023 u 11:12

Bionic
Reading

Borba između Stipe Miočića i Jona Jonesa koja će se održati u 11. studenog, definitivno je jedna od najvećih borbi u povijesti UFC-a. S jedne strane kaveza naći će se Jon Jones, borac ima koji ima itekako legitimne argumente u raspravi za najvećeg borca svih vremena

S druge strane Miočić, čovjek s najviše uzastopnih obrana titule u UFC-ovoj teškoj kategoriji (3), ali i čovjek s ukupno najviše obrana titule među UFC-ovim teškašima (4). Miočić je dakle najveći teškaš u povijesti UFC-a, a Jones je jedan od najvećih boraca u povijesti. Teško može bolje, ali mnogi smatraju da ovaj meč ipak dolazi prekasno, piše Fight Site.

Jones je ranije ove godine proslavio 36. rođendan, dok je Miočić u osmom mjesecu napunio 41 godinu. Dok je Jones u dobrim godinama za teškaša, Miočić je ipak van svog 'primea' i mnogi ga vide kao velikog autsajdera. Dodamo li da Stipe nije nastupao od trećeg mjeseca 2021. godine i teškog poraza od Francisa Ngannoua, samo se postavlja još više pitanja o njegovom izdanju i formi u kojoj će doći.

Ususret nadolazećem UFC 295 eventu i ovom velikom meču, popularni ‘‘The Schmo‘‘ zatražio je mišljenje Caina Velasqueza. Cain je uz Miočića jedan od velikana UFC-ove teške kategorije, a u svojoj analizi pojasnio je kako ne možemo unaprijed otpisivati Miočića.

'Jon Jones je najveći ikad. To je najveći borac kojeg ćete ikad vidjeti, posebno ako se radi o poluteškoj kategoriji, a sada je došao i u tešku. Kompletan je borac i mentalno je najsnažniji borac na kojeg ćete naići. Ali uvijek postoji udaračka šansa, a to je nešto što privlači interes ka ovoj borbi', započeo je Cain.

'Stipe je najveći teškaš ikad. On donosi tako puno opasosti za Jona Jonesa. Očito je da će vam vaš predosjećaj govoriti da će Jon slaviti. Ali uvijek postoji ono 'možda', a Stipe je jedan od tipova koji može proizvesti to 'možda' u ovoj borbi', zaključio je Velasquez.

Dakle, Cain smatra da Miočićeve šanse leže u nokauterskoj snazi, odnosno, u onom jednom udarcu koji naglo mijenja tijek meča. Mnogi će se u svojim analizama vjerojatno i složiti, ali mi ćemo vjerovati da Miočić ipak može puno više te da je njegov set vještina daleko opsežniji. Sve ćemo saznati sredinom studenog.