NOGOMETNI BOGOVI

Ronaldo izaziva Messija, odlučio se za pothvat koji samo Argentinac može spriječiti

12.10.2023 u 09:38

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih nogometaša svih vremena, po svemu sudeći neće reći zbogom reprezentativnom nogometu na Euro 2024.

Kako javljaju španjolski mediji 38-godišnji Portugalac postavio je novi cilj, a taj je nastup na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

Ronaldo puca od snage, igra u odličnoj formi u saudijskom Al Nassru i vidi se na Svjetskom prvenstvu koje će se za tri godine održati u SAD-u, Meksiku i Kanadi, piše španjolski Mundo Deportivo.

CR je svjestan da bi tim pothvatom ušao u povijest za sva vremena. Naime, bilo bi to njegovo šesto svjetsko prvenstvo. Od Njemačke 2006. do Katra 2022. pojavljivao se redovito i uvijek bio u središtu medijske pozornosti. 

Osim njega na pet svjetskih prvenstava su nastupili Meksikanci Antonio Carbajal, Andes GuardadoRafael Marquez,  Nijemac Lothar Matthaus i Argentinac Lionel Messi te golmani Gianluigi Buffon i Guillermo Ochoa.

Ova je Ronaldova odluka, iako se ne pita samo njega, veliki izazov za Lionela Messija koji mora donijeti odluku hoće li se i on staviti an raspolaganje nacionalnoj vrsti 2026. godine. Ronaldu će tada biti 41 godina, a Messiju dvije manje.