a nije dobro...

Čačić i dalje tjera po svome, kritike ga uopće ne zabrinjavaju

06.09.2017 u 22:28

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Ante Čačić, nakon što su njegovi izabranici u kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji izgubili na gostovanju kod Turske 1:0, ne gubi optimizam. Za sada ga podržavaju samo čelnici HNS-a...

Ante Čačić gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je ponovno iznio svoje viđenje poraza od Turske. Čini se poprilično samouvjeren, posebice nakon što mu je predsjednik HNS-a Davor Šuker dao potporu. No, da li je Savez maksimalno uz njega?

'Da, mislim da nema razloga da ne bude', kazao je Čačić koji je cinično prokomentirao činjenicu kako su njegovi prethodnici imali sličnu, ako ne i lagodniju situaciju pa su dobili otkaz:

'Tajna je u tome što nisu imali tako veliku podršku novinara kao što sam imao ja od prvog dana.'

Otkrio je Čačić i da je u međuvremenu imao sastanak s čelnicima Saveza.

  • +10
Turska - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: UMIT BEKTAS

'Razgovarali smo, naravno, nakon utakmice, kada nije najbolji tajming za razgovor, ali ipak smo razgovarali', rekao je hrvatski izbornik te izdvojio neke detalje razgovora:

'Malo smo komentirali utakmicu, gledamo prema naprijed, znamo što nas čeka u sljedeće dvije utakmice, te koji su nam ciljevi i zadaci. Nadam se da ćemo do toga uspješno svi zajedno doći.'

Dakle, podršku Saveza imate, možete li se isto reći i za igrače?

'Da, naravno', uvjeren je Čačić koji je morao prokomentirati izjavu kapetana Luke Modrića kako je nestao taj neki naboj, što možda i spada u domenu izbornika...

'Ta se izjava može na različite načine objasniti, a ja je objašnjavam da veliki broj naših igrača, s obzirom na to da je početak sezone, još nije u natjecateljskom ritmu. Iz toga razloga nije postojao pravi natjecateljski naboj, onu potrebnu formu koju će uhvatiti u, nadam se, sljedećih mjesec dana. Izbornik ne upravlja sa sportskom formom igrača, izbornik je taj koji bira najbolje, a ovo je najbolje što Hrvatska ima. Siguran sam da će naši igrači u sljedećih mjeseca dana skupiti dovoljno minuta da se približe formi u kojoj se bili pred kraj prošle sezone', misli Čačić.

No, javnost s pravom očekuje da izbornik doskoči tim problemima. Rezultati pokazuju da on ipak nije uspio.

  • +26
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP, nedjeljna utakmica Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Rezultati govore sljedeće: da je hrvatska reprezentacija na čelu kvalifikacijske skupine, da ovisimo isključivo o sebi, činjenica je da smo u skupini postigli najviše golova i primili najmanje. Ali, najveći problem jest u postizanju pogodaka, jer utakmice koje su za nas negativno završile, posljedicu su slabe realizatorske forme. Za to postoji dosta razloga, ali siguran sam da će Kalinić, koji je igrao manje u kvalifikacijama, te naš najbolji napadač Mandžukić doći na onaj potreban nivo da ove dvije utakmice uspješno apsolviramo', napominje hrvatski izbornik kojeg ne brinu kritike javnosti kako neke igrače ne koristi na njihovim pozicijama u kojima ih koriste u klubovima (npr. Mandžukić u Juventusu već dugo igra na krilnoj poziciji, a ne u špicu napada!).

'Pa to je naš najveći hendikep što naš najbolji napadač ne igra na svom prirodnom mjestu, ali to su potrebe Juventusa. Ali mi na toj poziciji imamo boljeg igrača od Mandžukića i zove se Ivan Perišić', kaže Čačić koji na pitanje zamjera li što svojim igračima kaže:

'Igračima treba samo čestitati, jer dolaze u ne nogometne uvjete igrati za hrvatsku reprezentaciju koju toliko cijene i vole, za razliku od mnogih koji se trude da nam onemoguće da imamo dobro ozračje i dobre uvjete za rad.'