trener svih trenera

Ćiro iskreno o Čačiću: On vjeruje da je veliki trener, a to je - hendikep!

06.09.2017 u 19:25

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević prokomentirao je poraz Hrvatske u Turskoj, osvrnuo se na igru reprezentacije te progovorio o mogućoj smjeni Ante Čačića...

'Nema mjesta panici. Situacija je zabrinjavajuća, ali imamo kapacitet za izboriti SP u Rusiji 2018. Pripadamo najvećoj eliti reprezentacija, Hrvatska je među najboljim svjetskim reprezentacijama. Ali, neće uspjeh doći sam od sebe, treba raditi! Ako ne uspijemo, odgovorni su Zdravko Mamić i Davor Šuker prije svih. I Ante Čačić, ali nije on kriv što su ga ovi postavili', rekao je Miroslav Ćiro Blažević gostujući u emisiji RTL Danas.

Poraz 1:0 na gostovanju u Turskoj mogao bi ostaviti duboke tragove. Glasine o Čačićevoj smjeni sve gu jače, no Hrvatska je i dalje prva u skupini, sama u posljednje dvije utakmice koje se igraju u listopadu odlučuje o svojoj sudbini.

  • +10
Turska - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: UMIT BEKTAS

'Nisam za to da se mijenja Čačić, ali mora se bolje pripremiti. Mislim da je on bio pod dojmom kritika što nije mijenjao pa se sad pogubio, razbio je koheziju momčadi', misli Ćiro Blažević koji je s hrvatskom reprezentacijom 1998. godine osvojio svjetsku broncu. Bio je i 'trener svih trenera' u sličnoj situaciji:

'Ja sam imao neprilike kao Čačić, pa sam baš u Ukrajini izborio nastup na SP-u, nadam se da će tako i on.'

Treba li smijeniti Čačića?

'On će sad sigurno ostati, bez obzira na to što Ćiro misli. No, moram ga upozoriti - on vjeruje da je veliki trener, a to je hendikep! On mora imati sve u svojim rukama pa da intervenira kad bude potrebno. Čačić je dugo s ekipom i njegov rukopis se ne prepoznaje. Koncepcija se podređuje igračima koje imaš i njihovim kapacitetima. Imamo jednu od najboljih ekipa na svijetu po koncentraciji talenta. Čačić, ali i Šuker te Mamić moraju imati odgovornost prema navijačima', zaključio je legendarni Ćiro.