EHF CHALLENGE KUP

Buzet novim uspjehom izborio treći krug Challengea

03.10.2010 u 13:15

Bionic
Reading

Nakon što su prvoga dana turnira u sjajnom nastupu postigli rekordnu pobjedu u svojoj 55-godišnjoj povijesti kluba, porazivši englesku momčad Olympia Handballa rezultatom 43:11 te sinoć nadvladali sa 31:24 i irsku momčad Dublin International, Buzećani su se plasirali u treće kolo Challange Kupa

Drugom uzastopnom pobjedom na Challenge kupu, koji se ovog vikenda po prvi put održava u gradu podno Ćićarije, rukometaši Buzeta izborili su si ulazak u slijedeći krug europskog natjecanja. Naime, Buzećani su sa sedam zgoditaka razlike i sinoć bili uspješniji od irskog Dublin Internationala, okončavši napetu utakmicu rezultatom 31:24.

Buzetski rukometaši su u prvo poluvrijeme ušli nešto opuštenije, no za razliku od prethodnog turnirskog dana kad su u susretu s engleskom momčadi Olympia Handball vrlo lako porazili protivnika s rekordnih 32 zgoditka razlike, Irci su na terenu pokazali uvjerljiv otpor.

Početkom drugog poluvremena Irci su imali nekoliko odličnih obrana, ali i vratari na strani Buzećana, Endi Petrić i mladi Aleks Jović, bili su izvrsni – ukupno svaki s po deset obrana. Iako se na trenutke činilo da Buzećanima ide manje tečno, naime trener Mario Sirotić i za sinoćnji meč s Dublinom pripremio je dvije ekipe koje su u drugom poluvremenu igrale mješovito, Ircima je svakako bio cilj da izgube sa što manjom razlikom. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 17 : 9, no već početkom drugog poluvremena rukometaši Buzeta poveli su sa 27 : 15, ostvarivši sjajnih 12 razlike u 47 minuti nakon kontranapada Vrkljana.

S najviše zgoditaka istaknuli su se Neno Gašpar, koji je u sinoćnjoj tekmi postigao pet zgoditaka za domaćine, te s istim brojem zgoditaka Sefroun na protivničkoj strani. Utakmica će ostati zapamćena i po čak dva crvena kartona, koje su grčki suci Michalis Tzaferopoulos i Andreas Bethmann dodijelili zbog grubih prekršaja dvojici irskih igrača Pillayu u 28. i Sefrounu u 47. minuti.

Budući da su u dva susreta rukometaši Polytechnika iz Ukrajine bili uspješniji od irske i engleske momčadi, u današnjem susretu s Buzećanima odlučivat će se o pobjedniku turnira. Prvoplasiranu momčad u sljedećem kolu očekuju susreti protiv ukrajinske ekipe ZNTU Motor iz Zaporožja, dok će drugoplasirani za protivnika imati momčad Sportinga iz Lisabona, prošlogodišnjeg pobjednika Challenge kupa.

'Slijedeće kolo igra se 20. studenog, a uzvratna utakmica tjedan kasnije, s tim da, ukoliko budemo prvoplasirani, igramo u Ukrajni. Ako budemo drugoplasirani, onda Portugalci dolaze k nama', veli dopredsjednik RK Buzeta Siniša Žulić, dodajući da, naravno, očekuje za protivnike Ukrajince, premda će utakmica s njima biti tvrda.

Dublin International - Buzet 24:31 (9:17)
Sportska dvorana Buzet. Gledatelja: 450 Suci: Michalis Tzaferopoulos i Andreas Bethmann (oba Grčka).

Dublin International: Fredin (5+1), Amuri 4, Arsenović 1, Janulevicius 1, Martinonis 4, Marec, Bataille, Sefroun 5, Ove (2), Clarke 1, Brezac 3, Attanasio 3(2), Grassl 1, Pillay 1.
RK Buzet: Petrić (10), Šverko 2, Vukelić 3, Šćulac 2, Gašpar 5, Ljubotina 2, Mavrović 3, Horvat 1, Jović (10), Vozila 3, Šunjić 2, Fabijančić 1, Vrkljan 4, Dragičević 2. Sedmerci: Dublin International 2(2), Buzet 2(0)