OBRADOVIĆEV KUM

Buriću otkaz, Androić preuzima KK Zagreb

13.10.2011 u 22:16

Bionic
Reading

U petak u 11 sati KK Zagreb i službeno će objaviti da Ivica Burić više nije prvi strateg momčadi

Preuzet će je njegov pomoćnik Vladimir Androić, kum najtrofejnijeg klupskog trenera u Europi Željka Obradovića.

Nakon poraza u Vršcu, Burić je vodio još dva treninga, a onda mu je rečeno da ne dolazi na večernji trening u četvrtak jer će ga voditi Androić. Otprilike u to vrijeme čekao ga je sastanak s predsjednikom kluba Jelavićem i dopredsjednikom Karamarkom, s kojima je rješavao svoj status.

Ako već nije zaslužio priliku dulju od dva kola regionalne lige, Burić smatra da je zaslužio taj jednogodišnji trenerski ugovor koji je ljetos potpisao jer upravo je on u klub donio prvi naslov prvaka Hrvatske.

Čini se da je Zagreb sklon škrtarenju kada je riječ o trenerima jer ovo je već četvrti slučaj uzastopce da pomoćni trener ili čovjek iz kluba (Burić je bio skaut) preuzima prvu momčad. Njihovim smjenjivanjem nakon nekog vremena klupska uprava vrlo brzo bi se demantirala.

No, može se razumjeti i njih jer je klub dužan 10 milijuna kuna i nije im lako platiti trenera s reputacijom. A dugovi su možda i Burića stajali posla jer nisu se svi igrači, koji nisu dobili ni sve plaće iz prošle sezone, baš trgali od treniranja. Osim toga, neki su nespremni, poput Seana Maya, pa Androiću neće biti lako dokazati da može spasiti stvar.

Androić je, inače, sredinom osamdesetih bio igrač Šibenke gdje je igrao s Predragom Šarićem, ocem trenutno najveće nade kluba i hrvatske košarke, Darija Šarića.