MRAVI BEZ EUFORIJE

Burić o ždrijebu: Želimo proći u drugi krug

07.07.2011 u 14:02

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba saznali su imena protivnika u Euroligi. U Trnskom ne vlada euforija, ali ni pesimizam

U svojoj premijernoj sezoni u Euroligi momčad Zagreba će se morati boriti s divovima poput aktualnog europskog prvaka Panathinaikosa, ali i superbogatog moskovskog CSKA.

'Osim nas, u ovoj su skupini još četiri prvaka svojih država. Dakle, osim Unicaje, sve su to najbolje momčadi Grčke, Litve, Rusije i Njemačke, što dovoljno govori o jačini suparnika i njihovoj kvaliteti. Ali i mi smo prvaci Hrvatske i želimo na dostojan način predstavljati svoju košarku u ovom natjecanju.

Cilj nam je iznenaditi neke od suparnika i, ako se ukaže makar i najmanja šansa za prolaz u sljedeći krug, sigurno ćemo je pokušati iskoristiti. Skupina je u okviru očekivanja, nismo se nadali ni jačoj ni lošijoj skupini jer u ovom natjecanju praktično i nema neke velike razlike u kvaliteti momčadi. Sve su to vrhunski klubovi i svi se, kao i mi nadaju da mogu izboriti plasman u top 16.

Želimo pokušati iznenaditi barem dvije od ovih momčadi i plasirati se u drugi krug. Objektivno, to će biti vrlo teško ostvarivo, ali ne i nemoguće. Panathinaikos i CSKA su favoriti skupine, riječ je o vrhunskim momčadima koje su sam vrh europske klupske košarke, Žalgiris je odmah tu do njih, a Unicaja i Bamberg su momčadi koje imaju kvalitetu, ali mislim da se s njima možemo nositi i pokušati biti ispred njih u ovoj skupini.

Puno toga će ovisiti o rasporedu utakmica, tek kad budemo imali jasnu situaciju kojim redom igramo s pojedinim suparnicima, moći ćemo konkretnije govoriti o utakmicama u kojima ćemo tražiti pobjedu i bodove', kazao je trener Ivica Burić za službene stranice kluba.