IGRE BEZ GRANICA

Burić: Draper ne zaslužuje igrati za Hrvatsku!

03.06.2011 u 12:53

Bionic
Reading

Dontaye Draper udario je suparnika bez lopte u drugoj utakmici košarkaškog finala između Cedevite i Zagreba, a trener 'mrava' taj nesportski potez prokomentirao je kako Amerikanac ne zaslužuje dres Hrvatske

'Mravi' se spremaju za treću utakmicu finala doigravanja prvenstva Hrvatske i meč loptu koju imaju u subotu u Sutinskim vrelima. Vode 2-0, još pobjeda ih dijeli od povijesnog prvog naslova. U subotu će protiv Cedevite imati prigodu za treću uzastopnu pobjedu u finalu domaćeg Prvenstva, a ako je ostvare košarkaši Zagreba zaista će imati puno razloga za slavlje.

No dan uoči utakmice trener 'mrava' Ivica Burić pobrinuo se za vatrenu najavu. Komentirajući start Drapera nad njegovim Mašićem u drugoj utakmici, ustvrdio je kako zbog nesportskog poteza Amerikanac ne bi smio uopće biti 'u igri' za nastup u hrvatskom dresu.

'Uz takav čin pitanje je zaslužuje li Draper igrati za Hrvatsku! Jer, zveknuo je Mašića šakom s leđa dok je ovaj trčao bez lopte. Srećom, nitko nije reagirao nasilnički. Upozoravao sam igrače prije utakmice da ne smiju reagirati na takve situacije. No, bio je to mučki udarac. Da je Draper isključen, kao što je trebao biti, bili bismo na konju. Prvenstvo bi praktički bilo gotovo jer bi Draperovo isključenje automatski značilo utakmicu suspenzije za Amerikanca. S druge strane, drago mi je da takvo što nije upropastilo finale'.