LEGENDARAN POTEZ

Buffon 'začarao' nesretnika, pa mu lako obranio penal

29.09.2014 u 14:05

Bionic
Reading

I davno prije ogleda s Atalantom Gianluigi Buffon je zaslužio epitet zaista legendarnog vratara. Protiv momčadi iz Bergama samo ga je potrvdio

Juventus je u Bergamu zadržao maksimalan učinak i nakon pet odigranih kola u Seriji A drži vrh zajedno s upornm pratiteljem Romom.

Nadalje, Juventus ove sezone još nije primio ni gol... dapače, zadnji gol u službenim utakmicama zebre su primile u travnju. 981 minutu čuvaju mrežu netaknutom. 'Krivaca' je puno, jer u modernom nogometu za sve su zaslužni i krivi - svi. Ali ipak, najviše se pita vratara a kada među vratnicama imate Buffona sve je daleko lakše.

Golom Teveza Juve je vodio s 1:0, no u 59. minuti domaćini su preko Argentinca Denisa imali priliku s bijele točke. Buffon je uoči zaleta protivnika pokazao rukom na lijevu sranu, odglumio pokret u desno i refleksom mačke se vratio u pretkazani kut da bi opet sačuvao svoju mrežu. Imperijalni vratar. Odmah je sjevnula kontra iz koje je Tevez zabio za 2:0 i Atalnat je bila prisiljen 'položiti oružje'. Juve je slavio s konačnih 3:0 i produljio svoje nevjerojatne nizove.

'Znam gdje ćeš pucati' štos nikada ne zastarijeva