NBA PLAY-OFF

Budući MVP James Harden poigravao se igračima Utaha, Houston lako do pobjede

30.04.2018 u 10:24

Bionic
Reading

Houston Rockets su poveli sa 1-0 u seriji nakon što su sinoć u prvoj utakmici drugog kruga doigravanja Zapadne konferencije sa 110:96 svladali kod kuće Utah Jazz.

Najveći kandidat za MVP-a sezone James Harden bio je najučinkovitiji igrač utakmice sa 41 poenom, osam skokova i sedam asistencija. Harden je pogodio sedam od 12 trica, a nakon što je Utah smanjila zaostatak sa 27 na 11 koševa na početku zadnje četvrtine, Harden je opet povećao prednost Rocketsa pogodivši tri slobodna bacanja, tricu i koš.

Clint Capela je upisao double-double sa 16 koševa i 12 skokova, dok je PJ Tucker ubacio 15 koševa. Chris Paul je zabio 17 koševa i upisao šest asistencija te četiri ukradene lopte.

Donovan Mitchell i Jae Crowder su bili najbolji kod Utaha sa po 21 poenom svaki. Joe Ingles je dodao 15 koševa i šest skokova te pet asistencija.

Rockets su dominirali od prvog poluvremena najviše zahvaljujući Paulu i Hardenu i šest minuta prije kraja druge četvrtine vode sa 49-29. Ta je prednost do minutu prije kraja prvog dijela utakmice narasla na 64-37.

U nekoliko situacija Harden se doslovno poigravao igračima Utaha, a prednjačio je u driblinzima kroz noge i atraktivnim koševima iz reketa.

Druga utakmica se igra opet u Houstonu u srijedu.

U ranije odigranoj utakmici Cleveland Cavaliers su u sedmoj utakmici stigli do četvrte pobjede u seriji svladavši kod kuće Indiana Pacerse Bojana Bogdanovića sa 105-101. Cleveland će u drugom krugu doigravanja igrati protiv prvih nositelja Istočne konferencije Toronto Raptorsa.

Izvor: tportal.hr