'ZA' TEHNOLOGIJU

Budan: Suci se moraju nositi s pritiskom kao i igrači

29.02.2012 u 13:36

Bionic
Reading

Prošlog su vikenda u Iatliji suci bili vrlo često spominjani. Naravno, po lošem jer u derbiju kola, između Milana i Juventusa poništen regularan gol, a repove je imao i dvoboj Siene i Palerma

Nogometaš Palerma Igor Budan uoči domaćeg dvoboja s Milanom u narednom kolu Serije A upozorava da će zbog grešaka kolega u prošlom kolu sudac biti pod velikim pritiskom.

Kontroverzne i krive procjene djelitelja pravde na utakmicama Milana i Juventusa (1:1), kada je aktualnim prvacima poništen regularan pogodak Muntarija, te Siene i Palerma (4:1), gdje je gostima u 1. minuti isključen igrač, te je protiv njih dosuđen vrlo dvojben kazneni udarac, sigurno će posebnu pozornost i pritisak usmjeriti na suđenje u ogledu Palerma i Milana predstojećeg vikenda.

'U subotu će sigurno veliki pritisak biti na sucima. Oni uvijek poručuju da ih moramo ostaviti da na miru rade svoj posao, premda se mi igrači moramo nositi s pritiskom', rekao je Budan koji se zbog grešaka u procjenama sudaca zalaže za uvođenje tehnologije koja bi mogla pomoći.

'Tehnologija u nogometu? Ja sam za. To je nešto što bi nam svima pomoglo, a za početak bi u Seriji A mogli, kao i u europskim natjecanjima, uvesti dodatnog suca pored gola', poručio je hrvatski napadač.