NIŠTA OD PHILA JACKSONA

Bryant zbunjen i uzbuđen: D'Antoni je genijalac za napad!

14.11.2012 u 13:23

Bionic
Reading

Nakon što je trener LA Lakersa Mike Brown dobio otkaz zbog loših igara Bryanta, Howarda i društva, klub iz Los Angelesa ponudio je Mikeu D'Antoniju trogodišnji ugovor vrijedan 12 milijuna američkih dolara

Nakon smjene Mikea Browna nagađalo se da će se na klupu vratiti 11-erostruki osvajač NBA prstena Phil Jackson, ali onda je iznenada izabran Mike D'Antoni, bivši trener Phoenixa i New Yorka.

'Svi smo mislili da će to biti Phil. Mislim da je i Mikea to malo iznenadilo. Ali uzbuđen sam. Razgovarao sam s Mikeom telefonski. Bio je to kratak razgovor, samo da se pozdravimo', rekao je Bryant, koji je D'Antonija imao prilike dobro upoznati u američkoj reprezentaciji u kojoj je on imao ulogu pomoćnog trenera tijekom dvaju pohoda na olimpijska zlata (2008. i 2012).

'Imamo sjajan odnos. Napad koji je instalirao u reprezentaciju bio je napad koji nas je odveo do dvaju olimpijskih zlata. Svi znamo koliko smo talenta imali u tim momčadima, pa nam je bilo važno imati napad koji je fleksibilan i koji je sve uključivao sve. Prilično je dobro funkcioniralo. Mike je genijalac za napadačku košarku, dodao je Bryant.

'Protiv njegovih sam momčadi igrao tijekom godina i poznajem njegovu filozofiju. Znam koliko je kompetitivan. On je borben tip, temperamentan. Sviđa mi se to', kazao je Bryant o novom treneru koji iako je službeno potvrđen, još nije službeno preuzeo uzde momčadi.

Kobe o Philu Jaksonu

Dodajmo kako u svojoj NBA karijeri Bryant protiv momčadi koje je vodio D'Antoni ima prosjek od čak 31,2 koša, što je puno više nego njegovih 25,4 koliko ima u cijeloj karijeri.

No, novom treneru Lakersa, koji je vrlo uzbuđen što će ponovno trenirati Stevea Nasha (sjajno su surađivali u Phoenixu), u prilog ne ide ruganje na njegov račun kako mu napadi traju sedam sekundi ili manje, o čemu je knjigu napisao i jedan novinar koji je pratio Phoenix Sunse.

Tim Legler, analitičar na ESPN televiziji, mišljenja je kako će D'Antoniju trebati šest do osam tjedana kako bi se igrači uigrali i navikli na njegov sistem igre.

'Pokušat ćemo igrati brže u napadu i ući u borbu za naslov prvaka. Još je puno utakmica ispred nas kako bismo se uigrali. Uzbuđen sam zbog ove prilike', kratko je kazao Mike D'Antoni koji je velik dio svoje igračke i trenerske karijere proveo u Italiji.