MAKSIMIR U TRANSU

Bruno Petković s dva gola srušio PAOK i Dinamu otvorio vrata četvrtfinala

07.03.2024 u 22:53

Bionic
Reading

U prvoj utakmici osmine finala nogometne Konferencijske lige, Dinamo je pred svojim navijačima pobijedio solunski PAOK s 2:0, a oba gola za Modre zabio je Bruno Petković. Uzvrat je sljedećeg četvrtka u Solunu

Zagrebački je sastav u početku dvoboja svjesno prepustio posjed gostu, ali igrači PAOK-a bili su potpuno bezidejni kada je u pitanuu kreacija pa su jedini udarac u okvir suparničkog gola uputili tek u petoj minuti sudačke nadoknade.

Što je dvoboj više odmicao, to je Dinamo postajao sigurniji te je postupno prebacivao igru na suparnički dio terena, a to je rezultiralo i velikom prilikom u 36. minuti te pogotkom samo minutu potom.

Prvo je u 36. minuti Sučić prošao po desnoj strani i potom poslao prizemnu loptu na 12-ak metara od vrata gdje je natrčao Baturina, ali Kotarski je uspio zaustaviti njegov udarac.

Minutu kasnije Dinamo je poveo i to nakon velike pogreške Jonnyja. Desni bek PAOK-a neoprezno je poslao jednu paralelnu loptu na vlastitoj polovici do koje je Petković stigao prije gostujućih stopera te se sjurio u kazneni prostor. Kotarski je pravodobnim istrčavanjem zaustavio prvi Petkovićev pokušaj, ali kapetan Dinama je najbrže reagirao na odbijanac te zatresao nebranjenu mrežu.

Nastavak utakmice nije ponudio ništa novo, PAOK je i dalje bio bezidejan, dok je Dinamo vrebao svoje prilike iz protunapada. Prvu izglednu situaciju domaći su imali u 67. minuti kada je Špikić ipak preslabo tukao glavom nakon ubačaja Sučića.

No, u 71. minuti Dinamo je odigrao najljepšu akciju na utakmici te udvostručio prednost. Petković je ostavio loptu za Baturinu na 30-ak metara od gola PAOK-a, a ovaj je odmah poslao okomitu loptu prema Špikiću. Mlado krilo hrvatskog prvaka se nije najbolje snašlo, ali je zato Petković sjajno ispratio akciju, utrčao iza leđa gostujuće obrane i rutinski po drugi put svladao Kotarskog.

PAOK je prvu priliku na utakmici imao u 84. minuti kada je Murg došao do prostora za udarac sa 14 metara, no lopta je prohujala preko grede, da bi u petoj minuti nadoknade Nevistić zaustavio udarac Tzimasa iskosa.

Uzvrat će se igrati u Solunu za tjedan dana.

  • +72
Dinamo - PAOK Solun (prva utakmica 1/8 finala Konferencijske lige) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL