u najavi kola

Brozović je nedavno produžio ugovor s Interom, a što je s Perišićem? Riječi trenera Inzaghija puno toga otkrivaju

22.04.2022 u 15:13

Bionic
Reading

Milanski dvojac, Milan i Inter na vrhu su tablice Serie A. S time da aktualni prvak za Crveno-crnima zaostaje dva boda. No, isto tako, Inzaghijeva momčad ima i utakmicu manje, pa bi u konačnici poredak na tablici mogao izgledati drugačije. Ovog vikenda igraju se dva milansko-rimska ogleda

Milanski Inter ove subote od 18 sati na svom stadionu dočekuje Romu. I jednima i drugim bodovi su neophodni, pa bi najviše mogli profitirati gledatelji.

Uoči utakmice iz kuta Intera ogled je najavio trener Simone Inzaghi.

'Ovaj tjedan je za nas jako bitan. Počeli smo pobjedom u kupu nad Milanom, koja nam je podigla samopouzdanje, a sada nas čeka još jedna važna utakmica. Nikad nismo gubili vjeru u sebe, iako smo osvojili manje bodova nego što smo zaslužili. Ostalo je mjesec dana i niz utakmica u kojima moramo biti sjajni, a prvo nas čeka jaka momčad sa sjajnim trenerom kojeg svi dobro poznajemo', optimističan je Inzaghi.

'Na raspolaganju ima sve igrače, osim Artura Vidala koji je ozlijedio gležanj u derbiju. Veznjaci iz prvih 11 odigrali su puno utakmica, ali Vidal, Gagliardini i Vecino rade odlično na treninzima i bit će nam velika pomoć u finišu sezone'.

Trener Inzaghi imao je potrebu komentirati i povratak Robina Gosensa, koji se oporavio od ozljede i zaigrao nakon dugo vremena. Protiv Milana je postigao prvijenac pa je talijanske kolege zanimalo što o tome misli njegov trener.

'Sretan sam čovjek jer mogu trenirati Gosensa i Perišića u istoj ekipi. Oni su obojica sjajni nogometaši i u Interu se osjećaju odlično. Već su igrali zajedno protiv Verone 20 minuta, a Perišić može pokriti i desnu stranu. Doduše, ondje imam Dumfriesa i Darmiana u sjajnoj formi pa nema potrebe'.

Samim time, Inzaghi je otkrio kakav je mogući rasplet što se tiče Perišićevog nastavka karijere. Naime, hrvatski reprezentativac od lipnja je slobodan igrač, ali novi klub nije našao. No, kako je nedavno dogovorena suradnja s Brozovićem, odnosno produžetak ugovora, vjerujemo da bi u tom smjeru mogli otići i Perišićevi pregovori. Na žalost Hajdukovih navijača.

  • +16
Inter - Milan (talijanski kup) Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI