dobre vijesti za real

Brojke govore sve: Modrić je na vrhu, a otkriće sezone je brazilski tinejdžer

12.11.2018 u 14:21

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, koja je na SP-u osvojila svjetsko srebro, te veznjak Reala, Luka Modrić posljednjih je tjedana često bio spominjan kao jedan od krivaca skromnijim rezultatima 'kraljevskog kluba'

Madridski Real u sezonu nije ušao na željeni način. Pod vodstvom Julena Lopeteguija, Real je imao rezultate skomnije od očekivanih te se nakon 12 kola nalazi na petom mjestu, s četiri boda iza vodeće Barcelone.

Doduše, u trenucima kada su predsjednik Perez i čelnici Reala smjenili bivšeg trenera, Real je bio u još većem 'minusu'.

Razloge takvim rezultatima mnogi su tražili u slabijem izdanju (i) hrvatskog veznjaka Luke Modrića. I ruku na srce, nije bio kapetan hrvatske reprezentacije na nivou na kojem smo ga navikli gledati, no za njegovo takvo stanje postoje i objektivni razlozi. A to su definitivno - tjelesna i psihička iscrpljenost, nakon velikog rezultata Hrvatske na SP-u u Rusiji.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

I Modrić je to znao spomenuti, ne tražeći alibi, jer - zbog igranja u finalu SP-a, odnosno iscrpljenosti od svih tih silnih utakmica, ali i proslava, jasno je da nije mogao odmah ući u trenažni proces, već postupno hvatati formu i loviti suigrače.

Međutim, ono što je definitivno na Modrićevoj strani - to je statistika. Jer koliko god neki prozivali Modrića, ona kaže da je hrvatski veznjak po broju asistencija drugi najučinkovitiji igrač Reala.

U 12 utakmica, Modrić ih je upisao tri, baš kao i Vinicius Junior, a jedini tko ih ima više je Velšanin Gareth Bale.

Prema tome, jasno je da za rezultate Reala, posebice u prvih deset kola (do teškog poraza od Barcelone), odgovornost snose svi. Od bivšeg trenera, ostalih igrača Reala, do predsjednika Pereza, koji nije u klub doveo igrača koji može nadomjestiti golove Cristana Ronalda. Odnosno što se nije više založio za mladog 18-godišnjeg Brazilca, koji je svoje tri asistencije upisao u samo 29 minuta provedenih na terenu.