PORAZ SADA JOŠ BOLNIJI

Brodolom Islanda dodatna pljuska engleskom nogometu!

04.07.2016 u 10:43

Bionic
Reading

Nakon što je Francuska utrpala Islanđanima čak pet pogodaka, englesko ispadanje od Lagerbackove reprezentacije čini se kao još veći debakl...

Islanđani su na Euru obavili svoje. Tri su tjedna oduševljavali svoje navijače u domovini, prošli su nezgodnu skupinu s Mađarskom, Portugalom i Austrijom pa kreirali senzaciju protiv Engleza, a zatim je tulumu došao kraj. Francuzi su visokom pobjedom 5:2 spustili malu reprezentaciju na zemlju i pokazali da ipak nije za najviša postignuća.

'Moramo čestitati Francuskoj. Fantastična su ekipa i učinili su da izgledamo loše, iako smo i sami tome doprinijeli,' priznao je izbornik Lars Lagerback nakon utakmice koji se porazom i oprostio od reprezentacije.

Islandski visoki poraz nije pretjerano rastužio navijače koji bi uoči turnira bili zadovoljni i prolaskom grupe, a četvrtfinalu se malotko nadao.

No, poraz 5:2 Islanđana nova je pljuska engleskom nogometu. Englezi su na turnir došli sa skupocjenom talentiranom momčadi, a izbacila ih je zemlja koja ima sto profesionalnih igrača. Mediji na Otoku nakon nekoliko dana intenzivnog pljuvanja po svojoj ekipi novu 'francusku pljusku' dobro su podnijeli, no reputacija reprezentacije u zemlji dodatno je srušena ovim brodolomom Islanda...