DUHOVITO O ZLATU

Brižni Arpad Šterbik objasnio što muči Mirka Alilovića

30.01.2016 u 21:46

Bionic
Reading

Pouzdani vratar španjolskih rukometaša Arpad Šterbik sasvim otvoreno najavljuje veliko finale protiv Njemačke u kojemu će Španjolci tražiti prvo europsko zlato u povijesti

Furija je dva puta postajala prvakom svijeta, ali na kontinentalnim smotrama još čekaju trijumf. Arpadu Šterbiku, koji je medalje osvajao u dresovima Jugoslavije i Španjolske, je 36 godina i zna da mu je ovo možda i zadnja prilika za europski tron.

'Ne smijemo nikako propustiti ovu priliku. Da se razumijemo, meni se već dugo sviđa kako igra 'nova Njemačka' koju sam i vidio punu medalja, ali ne baš ovako brzo... Ali ovim ritmom iduću priliku mogao bi dobiti kad će mi biti 60 godina, pa nemam izbora. Ovo moramo dobiti,' jasan je sjajni vratar koji kruh trenutno zarađuje u Vardaru.

Procijenio je, prenose 24 sata, kako je kvaliteta španjolske i hrvatske ekipe podjednaka, da dugo nije bio na ovako dobrom prvenstvu, te zaključio kako njegovi kolege na hrvatskoj strani sinoć i nisu imali pretjeranu podršku na parketu. O Mirku Aliloviću dobro kaže:


'Mirko je vrhunski golman, u klubu brani odlično, a pamtim i puno njegovim sjajnih partija za reprezentaciju. Ne znam zašto mu se događaju ti padovi, možda i zbog velikog pritiska s kojim živi, zbog velikih očekivanja. Ali tako je to na Balkanu, ovdje je uvijek dobro samo i jedino najbolje. Nema veze o kojem se sportu radi, odbojci, vaterpolu ili rukometu, pritisak je uvijek strašan i priznaju se samo pobjednici. U Španjolskoj toga nema, u većini europskih zemalja zapravo, tu se puno lagodnije osjećaš,' jasan je Šterbik.

Jasno je koliko će Šterbikova forma imati utjecaj na ishod finala...