KAKO NAS VIDE PROTIVNICI

Brazilska analiza: Modrić je zvijezda, no Olić je istinska opasnost

08.03.2014 u 16:48

Bionic
Reading

Kako se bliži Svjetsko prvenstvo u nogometu tako ima sve više analiza reprezentacija. Tako je brazilski Ogol napravio analizu Hrvatske s kojom će Brazil otvoriti prvenstvo

Nakon odigrane prijateljske utakmice Švicarske i Hrvatske brazilski su se mediji pozabavili seciranjem igre 'kockastih' te na taj način javnosti predstavili prvog protivnika Brazilu na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Brazil je favorit protiv svih reprezentacija u svojoj skupini, ali izbornik Scolari se ipak mora paziti. Protiv Švicarske Hrvatska je prikazala probleme u obrani i tehničku limitiranost u vezi, no u napadu su pokazali kako imaju kvalitetu i snagu da i protiv jačih protivnika naprave iznenađenje, stoji u analizi Ogola te se nastavlja.

Zvijezda reprezentacije je Luka Modrić koji igra za madridski Real. On je najvažniji kotačić u Kovačevoj reprezentaciji. Niti jedan drugi hrvatski igrač nema takvu kvalitetu dodavanja i diktiranja tempa igre kao on.

No najveće iznenađenje je Ivica Olić, 34-godišnji veteran koji je imao uspješnju karijeru u ruskom i njemačkom nogometu. Protiv Švicarske je bio najbolji igrač na terenu. Drugi njegov pogodak Švicarskoj je pravi primjer što je on sposoban napraviti sa svojom snagom i brzinom.

Tu je i Darijo Srna koji je vođa hrvatske. Srna nema slabih točaka, on je sigurnost u obrani, ali i u napadu. Iako protiv Brazila neće igrati Mandžukić, izbornik Scolari se mora ozbiljno pozabaviti Srnom, Modrićem i Olićem koji su spremni napraviti velike stvari, analizira brazilski Ogol.