BESKRAJNA TUGA

Brazilci u suzama: U nesreći poginuo Sammirov trener, Jonasovi i Ettovi prijatelji...

29.11.2016 u 18:56

Bionic
Reading

Stravična avionska nesreća odnijela je 76 života, poginula je gotovo cijela momčad Chapecoensea, a među žrtvama su brojni prijatelji brazilskih nogometaša koji igraju ili su igrali u Hrvatskoj...

Užasno se osjećam. Čim sam čuo vijest o rušenju aviona, slutio sam najgore. Evo, sad sam čitao na brazilskim portalima kako je u Brazilu proglašeno tri dana žalosti zbog tragične pogibije. U tom avionu bilo je troje mojih prijatelja s kojima sam dijelio svlačionicu. Lucas Gomes, Marcelo Augusto i Arthur Maia. Sva trojica bili su veliki profesionalci, sjajni i karakterni ljudi s kojima je bilo zadovoljstvo dijeliti svlačionicu. Beskrajno sam tužan', rekao je utučeni veznjak Dinama Jonas (25).

Na kobnom letu bio je i Mario Sergio Pontes de Paiva, prvi Sammirov trener u brazilskom Atletico Paranaenseu.
 'Uvijek ću te pamtiti. Nikad neću zaboraviti sreću koju si izazvao kad si me pozvao da zaigram za prvu momčad Atletico Paranaensea. Imao sam 16 godina i bio sam najsretniji na svijetu. Neka te Bog zagrli, prijatelju. Hvala, hvala, hvala', dirljiva je poruka kojom je bivši Dinamov igrač zahvalio bivšem treneru.

Potresen je još jedan bivši igrač Dinama, Etto. Na kobnom je letu poginuo njegov prijatelj Wilian Thiego... 'Vozio sam sina u školu i čuo na radiju. Prestravio sam se. Zajedno smo igrali u Azerbajdžanu, družili smo se po cijele dane. Baš smo se i čuli telefonom... Ne mogu vjerovati. Shrvan sam i prošlo mi je kroz glavu da se to moglo dogoditi i meni jer 20 godina igram nogomet i letio sam svijetom milijun puta. Katastrofa, ne znam što bih rekao', shrvan je Etto.