BITKA ZA PRVAKA

Brazilci mijenjaju suca samo zbog sumnje

07.12.2008 u 14:17

Bionic
Reading

Brazilska nogometna konfederacija posumnjala je da bi jedna utakmica posljednjeg kola tamošnjeg prvenstva mogla biti namještena i odmah je promijenila glavnog suca. Uz oprez najavljena je i opsežna istraga

Samo dan uoči odlučujućeg dvoboja posljednjeg kola brazilskog nogometnog prvenstva između Goiasa i Sao Paula, koji će se igrati u nedjelju u Braziliji, Brazilska nogometna konfederacija (CBF) odlučila je promijeniti suca utakmice zbog navodnog pokušaja namještanja rezultata.

Iz CBF-a su službeno izrazili puno povjerenje u poštenje suca Wagnera Tardellija, koji je prvotno bio delegiran za suđenje utakmice u Braziliji, ali su ipak iz opreza suđenje povjerili Jailsonu Macedu Freitasu, dok će se o čitavom slučaju provesti istraga.

'U subotu ujutro CBF je primio upozorenje kako je pokušano utjecati na ishod utakmice između Goiasa i Sao Paula. Stoga smo obavili novi ždrijeb sudaca za taj susret iako imamo puno povjerenje u poštenje i karakter suca Wagnera Tardellija, koji je u svojih 20 godina bavljenja sudačkim poslom uvijek bio pošten. Predsjednik CBF-a naložio je pravnom odsjeku da poduzme sve raspoložive mjere kako bi se pronašli odgovorni za ovaj pokušaj manipuliranja', stoji u izjavi CBF-a.

Sudac Tardelli je izjavio: 'Spreman sam i sposoban suditi utakmicu. Ali, smatram da je CBF ispravno postupio nakon ovoga incidenta, a vjerujte mi da mene najviše zanima rasvijetljenje čitavog ovog slučaja'.

Sao Paulo će osvojiti treći naslov prvaka Brazila zaredom ukoliko ostane neporažen protiv Goiasa u dvoboju koji će se igrati na neutralnom terenu zbog kazne od dvije utakmice koju je taj klub dobio zbog navijačkog incidenta na prošloj utakmici. U slučaju poraza Sao Paula, naslov može osvojiti Gremio ukoliko na svom terenu pobijedi Atletico Mineiro i to zbog većeg broja pobjeda, što je prvi kriterij u Brazilu u slučaju da dvije momčadi prvenstvo završe s istoim brojem bodova.