zagreb je njegov drugi dom

Brazilac s našom putovnicom i nekad najbolji igrač lige, na korak je do povratka u hrvatski nogomet

23.08.2019 u 20:29

Bionic
Reading

Brazilski nogometaš, ujedno i vladnik hrvatske putovnice, 32-godišnji Jorge Sammir Cruz Campos, kod nas poznatiji 'samo' kao Sammir, po svemu sudeći mogao bi u nastavku ove sezone ponovno gurati loptu po hrvatskim travnjacima

Nekad je bio Mamićev 'filho', ali onda je preko noći otišao iz Dinama u španjolski Getafe, tamo je oživio karijeru i bio je sudionik svjetskog prvenstva u njegovom Brazilu, ali gdje je igrao kao hrvatski reprezentativac.

No, u Španjolskoj se nije dugo zadržao, odnosno samo godinu dana, jer u veljači 2015. otišao je u Kinu, točnije u klub Jiangsu Guoxin. U srpnju 2016. godine je Sammir posuđen Hangzhou Greentownu na šest mjeseci.

Nakon tri godine izbivanja Sammir se vratio u redove Dinama. Sammir se ponovno pridružio Dinamu kao slobodan igrač.

'Osjećam veliko veselje i ponos što ću ponovno nositi dres Dinama, kluba u kojem sam proveo najljepše dane karijere. Veselim se povratku u Maksimir i novim izazovima koji me čekaju', rekao je Sammir.

Nakon otkaza treneru Ivajlu Petevu dva dana prije početka prvenstva, redove zagrebačkog Dinama je napustio i Sammir u srpnju 2017. Rođeni Brazilac je u svom drugom boravku u Maksimiru proveo šest mjeseci. Upisao je 12 nastupa u prvenstvu postigavši jedan pogodak, dok je u Kupu ubilježio dva nastupa.

No tada je ostao samo šest mjeseci pa potpisao za WH Zall. Nakon toga je bio neko vrijeme bez kluba, a onda obukao dres Sporta iz grada Recife.

Sada je pak pa putu povratka u Hrvatski Telekom Prvu ligu, u kojoj je dva puta (2010. i 2012. godine) biran za najboljeg nogometaša godine.

No, u to je vrijeme nosio dres Dinamaa, dok bi sada mogao obući dres drugog zagrebačkog prvoligaša, Lokomotive.

'Svi znamo da Sammir jako voli Zagreb, da u njemu uživa, ali da mu novac nije prioritet jer je kroz karijeru puno zaradio. I zato ga nagovaram, baš kao i ljudi iz NK Lokomotive da im dođe u pomoć. Istina, nije još ništa dogovoreno, jer zovu ga i klubovi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, tako da moramo vidjeti što će Sammir izabrati', rekao je za tportal Andy Bara, koji je svojevremeno brinuo o Sammirovoj karijeri, ali sada mu više koristi kao prijatelj - savjetnik.

A da još uistinu ništa nije dogovoreno, potvrdio nam je i prvi operativac kluba s Kajzerice, Božidar Šikić.

'Je, sve što vam je Bara rekao je istina. Ako bude, bit će. Ako ne bude, nema veze. Naravno, htjeli bi da dođe, ali još uvijek ništa nismo dogovorili'.