Najbolji u Euroligi

Branič Olympiacosa Vassilis Spanoulis MVP sezone!

09.05.2013 u 15:06

Bionic
Reading

Košarkaš Olympiacosa Vassilis Spanoulis (30) imenovan je najkorisnijim igračem (MVP) Eurolige u sezoni koja se bliži kraju. U konkurenciji je bio i naš Ante Tomić

Dan uoči početka Final Foura u Londonu nagrade najboljima su u uručene u Gradskoj vijećnici britanske prijestolnice. Osim Spanoulisa, prvu petorku ovogodišnje Eurolige čine i Dimitris Diamantidis (Panathinaikos), Rudy Fernandez (Real Madrid), Nenad Krstić (CSKA) i naš Tomić (Barcelona). Kostas Papanikolaou (Olympiacos) je najbolji mladi igrač sezone, a Bobby Brown (Montepaschi) je prvi strijelac natjecanja.

Spanoulis je dvaput dosad bio MVP Final Foura (2009. i prošle godine), ali sada je prvi put najkorisniji igrač cijele sezone. Iskusni košarkaš, koji može igrati na pozicijama playmakera i beka/šutera je bez dvojbe prvo ime Olympiacosa s kojim je lani osvojio Euroligu. Iako se to na suhoparnoj statistice ne vidi uvijek, Spanoulisov je doprinos momčadi ogroman, i u napadu i u obrani.

Četvrti je strijelac lige prema prosjeku ubačenih koševa (14.7), treći asistent (5.59) i deveti prema valorizaciji (15.4). Na njemu se u prosjeku napravi najviše prekršaja na utakmici (5.41).

Podsjetimo, u petak će u polufinalu završnog turnira Olympiacos igrati protiv CSKA-a, a Tomićeva Barcelona protiv njegova bivšeg kluba Real Madrida. Finale se igra u nedjelju.