PROSJEK IZNAD 5.000 LJUDI

Bradley 'medvjedima': Publika nas tjera u greške

21.10.2009 u 13:04

Bionic
Reading

Nakon 15 odigranih utakmica EBEL lige, čelnici hokejaša Medveščaka odlučili su podvući crtu. Po pitanju dosad ostvarenog jednoglasna je odluka da su zadovoljni, a u ostatku sezone cilj im je izboriti doigravanje

Ulaskom u regionalnu ligu 'medvjedi' su se našli u situaciji da se bore s devet ponajboljih momčadi iz Austrije, Slovenije i Mađarske. Iza njih je 15 kola, a ono što najviše oduševljava čelnike jest nevjerojatna potpora koju im pružaju gledatelji.

'Očekivanja su ispunjena te možemo reći da smo zadovoljni. Može i bolje, ali ne žalimo se', kazao je član uprave Medveščaka Markoantonijo Belinić.

S njim se složio i sportski direktor Douglas Bradley:

'Znali smo da će biti teško sklopiti momčad u kratkom roku budući da imamo puno novih igrača. Liga je izuzetno izjednačena, brzo se igra i vrlo je kvalitetna. Ono što mene veseli su gledatelji koji su fenomenalni, no ponekad nas toliko ponesu da se previše otvorimo što protivnici znaju kazniti. Ako gledamo sve bolje plasirane momčadi od nas, vidimo da se njima takve stvari ne događaju.'

I službeno je predstavljeno posljednje pojačanje, napadač Brad Smith (35), koji je u NHL-u odigrao 88 utakmica.

Medvjedi su se pojačali i na sponzorskom planu. Novi član 'poola' je danski proizvođač piva Carlsberg, a za ostatak sezone je naglašeno da je ulazak u doigravanje sveti cilj za prvu sezonu.

Nakon prve četvrtine sezone, službeni podaci kažu da je Medveščak u osam domaćih utakmica u Ledenu dvoranu privukao 40.700 gledatelja, što daje prosjek od 5.077 po susretu, uvjerljivo najviše u ligi, i na dobrom putu da se sruši rekord EBEL lige svih vremena.